Asistent Marku Narančiću biće dobro poznato lice, trener Siniša Gavrančić. Ostatak stručnog štaba ostaje isti. Tim će se kreirati pažljivo i polako.

Uspehe, viziju i principe, koje je imao u mlađim selekcijama, novi šef stručnog štaba Marko Narančić od nove sezone trudiće se da realizuje i u prvom timu – da nastavi tamo gde je stao, da napravi miks sadašnjosti i budućnosti i da krči put ne samo ka trofejima, nego pre svega ka sazrevanju i dobroj odbojkaškoj igri.

Kako veli, okupiće tim kojem veruje – i kada su u pitanju igrači i saradnici u stručnom štabu.

– Vojvodina je moj klub i daću sve od sebe da opravdam poverenje – kaže Narančić i nastavlja: – Prošao sam neki prirodni put, igrao sam u Voši, po završetku karijere uključio sam se u rad sa mladima, najpre u kadetima, a onda i u juniorima.

Ambicije kluba kao što je Vojvodina neće se menjati, biće samo drugačiji put kojim će se ići do cilja. Prvi tim definitivno će se podmladiti, a samim tim i ubrzati „kreiranje budućnosti“.

– Sledeće sezone moramo biti strpljivi. Mnogi od njih, a i ja sa njima, prvi put smo u Superligi, pa će nam biti potrebno vreme da se adaptiramo. Očekujem da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, da se svakog meseca vidi pomak, a kada dođe plej-of da pružimo najbolje izdanje. Da bismo ostvarili ciljeve moramo mnogo raditi, biti predani, imati uvek veliku želju i stvoriti dobru timsku atmosferu. Jako je važno da budemo svi kao jedan.

Moramo biti tim - Marko Narančić

Stručni štab se praktično neće mnogo menjati, osim na poziciji trenera asistenta. Pomoćnik Marku Narančiću biće Siniša Gavrančić.

– Siniša i ja smo zaista dobro sarađivali i izgradili međusobno poverenje. Najpre sam ja njemu bio pomoćnik u juniorima, dok je ove sezone on meni pomagao. Mnogo će mi značiti i to što je on već bio deo sistema prvog tima, a podsećam da je on kao šef stručnog štaba sa ekipom osvojio triplu krunu i kroz kvalifikacije ušao u Ligu šampiona. Pošto smo svi jedan tim, moram naglasiti i sjajnu saradnju sa direktorima Nikolom Salatićem i Đorđem Đurićem. Imam njihovu podršku i sigurno je da ćemo zajedno rešavati zadatke.

Sledeće nedelje prvi tim vraća se treningu.

– Okupićemo se, upoznati, napravićemo miks prvotimaca i juniora, te ćemo raditi do kraja juna. Nakon toga uslediće odmor, a pripreme za novu sezonu počećemo krajem jula, ili početkom avgusta. Uporedo ćemo raditi i na stvaranju tima za novu sezonu. Nećemo žuriti, pristupićemo tome pažljivo. U svakom slučaju, veliki broj mladih dobiće šansu, pa ćemo imati dobar miks onih nešto iskusnijih i mlađih. Poznajem ih skoro sve dobro, sa dosta njih sam radio, čak i sa nekima koji su već u prvom timu. Znam šta mogu od njih da očekujem, pa ćemo se svi lakše se prilagoditi i složiti kockice – kaže Marko Narančić i zaključuje na kraju: – Poverenje je jako bitno, posebno za mlade igrače. Mislim da su oni naša sadašnjost i budućnost. Moramo verovati, jednima drugima, u sebe i u ono što radimo.

Tim na terenu
Podelite na društvenim mrežama
Share This