MESTO GDE RASTU BUDUĆI ŠAMPIONI

Akademija odbojke Vojvodina

Akademija odbojke Vojvodina radi pod okriljem aktuelnog šampiona države, a njen cilj jeste da proširi bazu, unapredi rad sa najmlađima u Novom Sadu, obuči ih na pravi način, pripremi polaznike za starije uzrasne kategorije i populariše odbojku među mladima.

Osnovana je 2018, a u minulom periodu treninzi su se odvijali u Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“, OŠ “Vasa Stajić”, OŠ “Đorđe Natošević”, kao i u salama SPC Vojvodina. Trenutno, treninzi se odvijaju u SPC Vojvodina, OŠ “Vasa Stajić” i subotom u OŠ “Prva vojvođanska brigada”.

Akademija je namenjena uzrastu od 8 do 14 godina.

Sada, na akademiji, osim sa dečacima, radimo i sa devojčicama. Recept šampiona, velikana, implementiraćemo i u rad sa devojčicama.

Sve potrebne informacije možete dobiti od naših trenera, čiji se brojevi telefona nalaze na dnu stranice.

Sa polaznicima rade provereni treneri i mnogi drugi stručnjaci. Glavni treneri su Spasoje Milićević i Branko Roljić.

 U proteklih šest godina urađeno je mnogo toga. Naša pionirska selekcija, sastavljena je većim delom od polaznika akademije, kao i aktuelna kadetska i juniorska ekipa. Od osnivanja do danas osvajali smo pionirska i kadetska prvenstva, a nekolicina njih je bila deo zlatnog juniorskog tima. Takođe, imamo medalje sa mnogih međunarodnih i državnih turnira i festivala. Stefan Dakić prvi je akademac koji je priključen prvom timu, a povremeno se priključuje i Vuk Kulpinac. Imamo pionirske, kadetske i juniorske reprezentativce Srbije.

U sezoni 2023/2024. pionirska ekipa obezbedila je plasman na finalni turnir Prvenstva Vojvodine.

 

 

Reference

Vojvodina je bez sumnje najpoznatija po radu sa mlađim kategorijama na ovim prostorima, a to potvrđuju i 16 juniorskih titula, 9 kadetskih i dve pionirske. Kadetska selekcija Novog Sada, koju su mahom činili igrači Vojvodine, osvojila je 15 prvih mesta na tradicionalnom međunarodnom turniru gradskih reprezentacija “Trofej Beograda”, a kadeti Vojvodine bili su osam puta pobednici na “Novogodišnjem festivalu odbojke”.

Talentovanim odbojkašim posvećuje se posebna pažnja, a da sve to ima smisla, osim rezultata, potvrđuju i vrhunski odbojkaši, koji su izašli iz crveno-bele fabrike.

Početak rada sa mlađim kategorijama uglavnom se vezuje za školu odbojke, koju je osnovao Nebojša Ninkov 1962. godine. Do danas Vojvodina je sarađivala sa mnogim osnovim školama, imala veliki broj punktova, a kroz mlađe selekcije prošli su mnogi talenti, koji su se pokazali kako u prvom timu, tako i u reprezentativnim selekcijama, osvajali klupske trofeje i medalje sa nacionalnim timom. Tradicija, kvalitet, stručnost, vrhunski uslovi, mogućnost za napredak samo su neki od milion razloga zašto je Akademija odbojke Vojvodina najbolji izbor za dečake, koji žele da se posvete magičnoj igri na mreži i izgrade svoj šampionski put.

okvojvodina@mts.rs

dragan.cuckovic.962@gmail.com

tatjana.marovski@okvojvodina.org

+38121422773

Spasoje Milićević +381641464904

Branko Roljić +381643385265

Dragan Čučković +381604428900

 

Maksima Gorkog 22-24

21000 Novi Sad

Share This