Još na početku sezone u Vošinom promotivnom spotu poručio je da na putu do cilja uvek treba biti istrajan, borben, da treba ustati i kada snage ponestaje, da treba graditi timski duh i – u svakom momentu čuvati osmeh na licu. I upravo je po večitom osmehu i pozitivnom duhu Stefan Kokeza bio prepoznatljiv minule sezone, a svaki put kada je dobio šansu na terenu dao je do znanja da njegovo vreme tek dolazi.

Na nedavno odigranom finalnom turniru Prvenstva Srbije za juniore, mladi Pazovčanin proglašen je za najboljeg srednjeg blokera, a sada je postojeći ugovor sa Vojvodinom produžio do sezone 2026/27.

Stefan Kokeza sedmi je igrač, čiju priču iz serijala „Usudi se da veruješ“, prenosimo u web izdanje našeg magazina.

– Pamtim celu sezonu, bila je zaista nezaboravna, od priprema na Đačkom igralištu, u ledenoj sali Spensa, preko putovanja, Superkupa i Kupa Srbije do svih lekcija i uspeha koje smo ostvarili – počinje priču Kokeza i nastavlja: – Već na početku nam je rečeno da neće biti pritiska, ali da se od nas očekuje da uvek igramo sto odsto i celim srcem. I stvarno je tako i bilo. Imali smo svi veliku želju da se dokažemo i svako od nas je razmišljao pozitivno. Posle Superkupa smo videli da imamo potencijal, da možemo da se borimo sa jakim ekipama, koje su uslovno bile favoriti.

Kako Stefan veli, nije bilo lako, ali im je snagu davalo zajedništvo koje su gradili cele sezone.

– Imali smo puno teških mečeva, ali uvek smo davali poslednji atom snage i u većini slučajeva smo uspevali da se izborimo sa izazovima. Pokazali smo da možemo da se nosimo s raznim ulogama, da se snađemo u različitim situacijama. Cele sezone nas je nosio timski duh, nadam se da će se to nastaviti, jer je to najvažnije. Odbojka je timski sport i kada se dižemo zajedno onda najbolje igramo. Nismo dovoljno iskusni da bismo nešto mogli rutinski i samo na potencijal. Lakše se igra kada su tu svi jedan za drugog, kada ima motiva, energije. Naravno, moramo još mnogo da radimo i verujem da ćemo biti sve bolji. Svakako, to što smo pojedinačno i timski napredovali, jednako je važno koliko i trofeji koje smo osvojili – kaže Kokeza.

Svaki trening, svaki odigran meč Stefanu će bez sumnje mnogo značiti u narednoj sezoni.

Kokeza i saigrači

– Mnogo mi je značilo kada sam dobio šansu, zadovoljan sam minutažom. Moram reći i da sam imao veliku konkurenciju, što je svakako dobro. Treba još da napredujem i daću sve od sebe da opravdam poverenje. Takođe ću se truditi da i dalje širim pozitivnu energiju, da osmehom podižem atmosferu, da podržim saigrače, ali, naravno i da igrom doprinesem timu. U svakom slučaju osećam da potpuno pripadam ovde – zaključuje Stefan Kokeza, srednji bloker koji će svojim raskošnim potencijalom, ukoliko nastaviti predano radi, bez sumnje uskoro nositi igru Voše.

Stefan Kokeza
Kokeza u bloku

Podelite na društvenim mrežama
Share This