Za tri godine u prvom timu „preturio je preko leđa“, razne situacije – od prvih izazova, preko aduta sa klupe, epske pobede protiv Zenita, nekih odbrana o kojima se još uvek priča, do neugodne povrede u minuloj sezoni, koja ga je bez sumnje dodatno stavila na test. Uroš Mišković je nakon povrede ramena, morao da pauzira više od dva meseca, te se ekipi ponovo priključio u decembru, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Podsetio se i uloge primača, a nakon povrede Stefana Negića, uskočio je u postavu ponovo kao libero i vojevao bitke sa ekipom sve do četvrtfinala plej-ofa.

Iz našeg serijala „Usudi se da veruješ“ izdvojili smo delove priče Uroša Miškovića, u kojima on govori upravo o povredi, povratku na teren i atmosferi.

Uroš Mišković posle povratka na teren

– Nije bilo lako, kroz glavu mi je svašta prolazilo, razmišljao sam o tome šta i kako dalje, jer je bila ozbiljna povreda. I umesto da se pokažem u još boljem svetlu, morao sam na pauzu – počinje priču Mišković: –  No, pomirio sam se sa situacijom i trudio sam se da se što pre oporavim. Iskreno, mislio sam da će ići teže. Išao sam na terapije, radio vežbe koje sam u tom momentu mogao i polako uključivao rad sa loptom. Nakon nešto više od dva meseca sam se priključio ekipi. Bilo je to jedno psihološki teško iskustvo. U takvim situacijama je važno da ostaneš jak u glavi, da veruješ da možeš, da imaš ljude oko sebe koji te vole, guraju i podržavaju, saigrače, porodicu, prijatelje. I samo radom možeš da se vratiš.

Uroš je uspeo da sačuva vedar duh, po kojem je oduvek poznat. I nije tajna da je u minuloj sezoni bio baš među onim momcima koji su bili zaduženi za atmosferu.

– Đoga i ja smo imali običaj da plešemo po svlačionici, puštali smo muziku, podizali atmosferu… Zaista nas je krasilo to zajedništvo. Uvek smo bodrili jedni druge, družili smo se van terena i izvlačili pozitivne stvari iz svake situacije. Mnogo nam je značio i dobar odnos sa stručnim štabom i upravom. U svakom momentu smo imali njihovu podršku i verovali su u nas – ističe Uroš.

Dva pehara i izboren CEV kup za sledeću sezonu, kako veli Mišković, rezultat je od posebnog značaja za ekipu, jer je satisfakcija za uloženo i vetar u leđa za nove izazove.

– Uvek smo pružali maksimum i sve smo postigli našim radom i trudom. Naše vreme tek predstoji, a uspeh nam daje snagu za ono što nas očekuje. Verujem da ćemo od avgusta krenuti punom parom da radimo, da treniramo jako, da se borimo, da budemo još bolji kao ekipa. Zadovoljstvo mi je što sam produžio ugovor i što ostajem sa ovim timom, u svom gradu – zaključuje Uroš Mišković, koji je nedavno produžio ugovor na tri godine.

Mišković na pobedničkom postolju
Podelite na društvenim mrežama
Share This