Tri kola pre kraja ligaškog dela prvenstva pobedom nad Novim Sadom Vojvodina je overila prvo mesto na tabeli, pa će u plej-of i u odbranu titule ući sa liderske pozicije. Ipak, ponekad se uz lepe vesti, provuku, nažalost, i one neželjene, a to su crveno-beli osetili na svojoj koži na dan duela sa Novim Sadom, kada je težu povredu doživeo Maksim Buculjević. Neko vreme, zbog toga, Vojvodina neće moći da računa na iskusnog tehničara, a na terenu će umesto njega igrom dirigovati sedamnaestogodišnji Matija Milanović.

Već u gradskom derbiju mlađani Milanović odoleo je izazovu, izneo odgovornost i opravdao poverenje. Naravno, za njega, kao i za celu ekipu pravi izazovi tek predstoje. Iako je prva pozicija obezbeđena, to ne umanje važnost meča 21. kola Superlige, jer će u subotu, 18. marta sa druge strane mreže biti Partizan.

U prvom delu lige Voša je slavila kao domaćin, ali je ostala i te kako dužna, najpre sebi, zbog loše partije protiv istog protivnika u finalu Kupa Srbije.

– Nismo samo Kup izgubili od Partizana, nego i Superkup, zato svi mnogo želimo da pokažemo pravo lice i pobedimo ovog vikenda. Iskreno se nadamo da će ova dva tima snage odmeriti i u plej-ofu, što bi bila još jedna prilika da pokažemo koliko zaista možemo – kaže Matija Milanović.

Mladi dizač veli da ona pozitivna trema uvek postoji, ali da se trudi da je savlada i da u tome ima pomoć od svih u ekipi.

Matija Milanović
Matija Milanović

– Desio nam se peh sa Maksimom, a kasnije smo saznali i da je ta povreda teže prirode. Trener Boškan mi je tada rekao da na to gledam kao da sam se za to spremao cele sezone i da igram opušteno. Bilo je treme protiv Novog Sada, ipak je to bio moj debi. Pre toga sam ulazio da serviram i možda samo na par poena. Sigurno set i po sam bio stegnut, bojao sam da ne pogrešim, a opet hteo da opravdam poverenje i da treneru pokažem da može verovati u mene. Moram reći da su me svi lepo prihvatili još kad sam ušao u prvi tim. Posebno sada mi pomažu, imam veliku podršku od igrača, trenera i svih u stručnom štabu i onda je sve lakše. A što se tiče Partizana, to je novi izazov za mene. Siguran sam da svi jedva čekamo meč. Bez obzira na situaciju, rezultatski značaj i sve ostalo, duel ova dva tima je uvek pravi derbi i jedina želja je pobeda – zaključuje Milanović.

Meč Partizan Efbet – Vojvodina počinje u 17 časova, ali prenos se može pratiti na platformi https://tv.dscore.live/en-int/playerpage/1590315 .

Podelite na društvenim mrežama
Share This