Pobedom nad Novim Sadom prvotimci Vojvodine i teoretski su obezbedili ulazak u plej-of sa prve pozicije.

Crveno-beli su slavili u 20. kolu Superlige u tri seta protiv gradskog rivala i opravdali ulogu favorita. Treba istaći i to da je Vojvodina odigrala utakmicu bez prvog tehničara Maksima Buculjevića, koji je na prepodnevnom treningu doživeo tešku povredu. Nažalost, na njega šampion neće moći da računa neko vreme.

Ceo meč odigrao je sedamnaestogodišnji talentovani tehničar Matija Milanović i mora se priznati da je hrabro podneo pritisak i sjajno se snašao na terenu.

Novi Sad Maneks, bio je dostojan rival u prva dva seta, posebnom u drugom periodu. U uvodnom setu vodila se izjednačena borba do 8:8, kada je Vojvodina otišla na 10:8, a vrlo brzo uz odličan servis Parapunova odlepila se i na 19:12. Uspeli su novosadski plavo-beli da se malo približe, međutim puleni trenera Slobodana Boškana nisu dozvolili iznenađenje. Blokom Bajandića stavila Voša tačku na ovaj set. Neizvesnije je bilo u drugom periodu, ali su u finišu iskustvo, sigurnost i bolja energija bili na strani crveno-belih.

Da su time prvotimci Vojvodine potpuno slomili igrače Novog Sada pokazalo se u trećem setu, kada je na terenu praktično postojao samo jedan tim.

Vojvodina – Novi Sad Maneks 3:0 (25:21, 26:24, 25:9)
Novi Sad: Velika sala SPC Vojvodina, sudije Očenaš, Jančić.
Vojvodina: Simić, Milanović 2, Bajandić 11, Zečević, Negić, Rudić 9, Jausa, Ubiparip, Mišković, Parapunov 21, Krsmanović 5, Mehić 9.
Novi Sad Maneks: Đurić, Lagundžin 5, Vojvodić, Čubrilo 1, Šaranović 8, Tonić, Kopitić 9, Prišić, Šarović, Vujović 7, Cvitković, Savovski 8, Bošnjak, Škundrić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This