Drugi gradski derbi ove sezone odigraće se u petak, 10. marta, u 19 časova, u velikoj sali Spensa. Meč Vojvodina – Novi Sad Maneks biće od izuzetne važnosti za obe ekipe. Dve potpuno različite borbe vodiće crveno-beli i plavo-beli, jedni za potvrdu liderske pozicije, a drugi za goli život.

I dok bi Vojvodina pobedom u 20. kolu Superlige mogla i teoretski obezbediti prvu poziciju za plej-of, Novi Sad sa druge strane je u crvenoj zoni i bodovi su mu u preostala tri kola potrebni kako bi sačuvali status superligaša.

– Svi se dobro poznajemo, neki od igrača Novog Sada su bili s nama u istoj ekipi. Sigurno će želeti da se nadigravaju i dokažu. Mislim da smo mi apsolutni favoriti, ali to moramo dokazati na terenu – istakao je libero Vojvodine Stefan Negić.

Srednji bloker Andrej Rudić pohvalio je protivnički tim i dodao:

– Novi Sad ima mladu ekipu koja je pokazala da jeste za Superligu. Često je bila u mečevima rame uz rame sa ostalima, ali joj fali iskustvo. Voleo bih da ostane u eliti, ali to nikako ne znači da ćemo se mi manje boriti. Mi imamo svoj cilj, podižemo formu za plej-of i želimo pobedu. Dodatni motiv za nas je to što pobedom overavamo prvu poziciju.

Gradski derbi

U taboru Novog Sada svesni su da gradski derbi donosi težak zadatak.

– Vojvodina jeste favorit, ali mi se sigurno nećemo predati. U situaciji smo u kojoj nam znači svaki poen, set, bod i borićemo se da ostvarimo što bolji učinak. Svaki igrač mora dati maksimum, a mogu da obećam dostojnu borbu – poručio je srednji bloker Filip Savovski, a korektor Branko Kopitić nastavio: – Pred nama je težak meč i to ne samo ovaj, nego i naredna dva. Borimo se za opstanak u Superligi. Igrali smo već protiv Vojvodine, nismo ostvarili dobar rezultat, ali na greškama se uči i nadam se da će ovoga puta biti bolje.

U prvom delu sezone Vojvodina je slavila 3:0.

Meč Vojvodina – Novi Sad Maneks može se pratiti na platformi https://tv.dscore.live/en-int/page/home-page.

Podelite na društvenim mrežama
Share This