Novi Sad – Vojvodina 0:3 (23:25, 17:25, 19:25)

Novi Sad: Velika sala Spensa, sudije Subašić i Očenaš.

Novi Sad: Brborić, Lagundžin, Vojvodić, Šaranović, Tonić, Kopitić, Prišić, Šarović, Vujović, Cvitković, Savovski, Bošnjak, Škundrić.

Vojvodina: Simić 7, Milanović, Bajandić 8, Zečević, Negić, Rudić, Landri, Ubiparip 11, Mišković, Buculjević 3, Parapunov 16, Krsmanović 11, Mehić.

Šampion je u naletu! Posle pobede nad Monpeljeom još jednom su prvotimci Vojvodine slavili, ali ovoga puta još ubedljivije, u duelu 9. kola Superlige, protiv gradskog rivala Novog Sada.

Završen je ovaj duel u tri seta, a mora se priznati da su svi očekivali veću borbu na terenu. Onako kako su plavo-beli počeli susret činilo se da će u tom pravcu i ići, te da će se Voša dobro pomučiti da stigne do nove pobede. Ipak, posle poletne, motivisane igre Novog Sada i vođstva sve do drugog dela prvog seta, Vojvodina je blokom stigla do preokreta u samom finišu, a dva poena viška u tom trenutku (22.20) bila su dovoljna da sigurno reši set u svoju korist.

U nastavku je Vojvodina potpuno preuzela kontrolu igre, diktirala ritam sve vreme, ne dozvolivši protivniku ni gram nade. Već na startu drugog i trećeg seta rano su puleni trenera Slobodana Boškana stizali do prednosti i čuvali je do kraja, za nova tri boda u Superligi.

Treba istaći i da je Novi Sad nastupio bez povređenog Branka Kopitića, a nema sumnje da bi otpor plavo-belih bio veći da su imali pomoć sjajnoj mladog korektora. Novi Sad nastavlja svoj put do ostvarenja cilja, a to je plasman među deset ekipa, odnosno opstanak u Superligi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This