Isto mesto, ista hala, isti učesnici, iste želje. A mesta za pobednike samo dva. Finale Kupa Srbije za odbojkaše i odbojkašice, koje će u nedelju, 26. februara, biti održano u Ubu, biće repriza istog događaja iz 2020. godine. A ko će iz dva meča izaći kao pobednik biće poznato nakog dve utakmice u Hali sportova.

Prvi će na teren, u 16.30 časova, izaći timovi Vojvodine i Partizan Efbeta, a nakon njih i ženski finalisti Ub i Jedinstvo u 19. Oba meča prenosiće RTS 2.

Upravo tim povodom Odbojkaški savez Srbije organizovao je konferenciju za medije, na kojoj su govorili treneri i igrači/ce sva četiri kluba.

Vojvodina iz Uba nosi najlepše uspomene, jer je ona upravo ta ekipa koja je 2020. slavila, bila bolja u duelu sa Partizanom i podigla pehar. Sada je u odličnoj formi, što potvrđuje u Superligi, jer iza sebe ima 15 uzastopnih pobeda. Naravno, za novi trijumf i to onaj koji joj donosi pehar Kupa Srbije, bića potrebno da ponovi dobre igre, ali i da na terenu bude maksimalno motivisana i angažovana od prvog do poslednjeg poena.

– Nekoliko meseci unazad smo se pripremali za ovakve mečeve. Neće biti lako to znamo, sećamo se utakmice Superkupa kada smo na svom terenu poklekli od istog rivala, ali to je bio početak sezone, imali smo novu, tada još neukomponovanu ekipu. Od tada smo mnogo napredovali i dostigli dobru formu i igru. Mi uvek imamo pritisak, to je u Vojvodini normalno. Naravno, želim da moj tim ostvari pobedu i daćemo sve od sebe da to tako i bude, da na terenu pokažemo kvalitet – istakao je dizač Vojvodine i zamenik kapitena Maksim Buculjević.

Finale Kupa Srbije
Maksim Buculjević i Milija Mrdak

Kada je pre tri godine Vojvodina osvojila trofej, Slobodan Boškan bio je sportski direktor, sada je u ulozi šefa stručnog štaba. Kako je rekao, te dve situacije se teško mogu porediti.

Finale
Slobodan Boškan i Bojan Janić

– Ekipe su se promenile, samo su neki igrači su ostali isti – rekao je on i nastavio: – Kada se igra jedna utakmica, onda dosta toga odlučuje. Tu su trenutna forma, tehnika, taktika, motivisanost. Važno je ko će u svemu tome biti čvršći i istrajniji. Mi smo pokazali ove sezone da možemo igrati veoma dobre mečeve i izdržati pritisak. Mi znamo šta je naš cilj.

Prošle godine Partizan je osvojio pehar savladavši u finalu ekipu Mladog radnika. No, trener Bojan Janiću ukazao je na to da ove sezone njegov tim igra protiv ekipe, koja je dominantna u ligi.

– Liga šampiona je sigurno podigla dodatno Novosađane. Imaju odličan tim, igraju jako dobro i moram istaći da ne igraju njihova imena, nego kao ekipa pružaju odlične partije. Vojvodina igra modernu odbojku, koju nemamo prilike često da gledamo u našoj ligi. Mi se spremamo da tog dana izađemo na teren maksimalno motivisani i da poginemo za svaki poen. Želim da svi na tribinama uživaju u svakoj sekundi te utakmice.

Biće ovo 58. finale Kupa Srbije za odbojkaše, odnosno 57. za odbojkašice. Rekorder u muškoj konkurenciji po broju osvojenih pehara je Vojvodina (15), dok Partizan ima osam trofeja.

Podelite na društvenim mrežama
Share This