Partizan – Vojvodina NS seme 1:3 (25:22, 22:25, 19:25, 23:25)

Ub: Sportska hala „Ub“, sudije Janković (Niš) i Leko (Novi Sad), gledalaca

Partizan: Radović 8, Koprivica 5, Marinović 3, Lekić 3, Đorđević 11, Huzejrović, Janković, Kisić 2, Stašević, Cvetković, Petrović, Pajević, Peković, Nikolić 28.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bojičić, Kovačević 3, Negić, Mašulović 8, Buša 1, Blagojević 27, Radović, Todorović, Rudić 4, Perić 20, Mehić 11.

Vojvodina NS seme pobednik je Kupa Srbije za sezonu 2019/2020. Novosađani su do vrednog nacionalnog pehara stigli posle pobede u finalu od 3:1, nad ekipom Partizana. Crveno-beli su time potvrdili dominaciju ove sezone, jer su posle Superkupa, vitrine obogatili i trofejom Kupa.

Novosađani su dobro otvorili meč i posle bloka Blagojevića i Mašulovića poveli 3:0. Međutim, protivnik je sve karte u nastavku bacio na servis, u nekoliko navrata potpuno poremetio prijem crveno-belih i malo po malo okrenuo rezultat u svoju korist – 9:6. Na servis Vuka Todorovića Vojvodina je izjednačila, ali je Partizan opet, pre svega dobrim servisom, došao do vođstva. Otišli su Beograđani na tehnički tajm-aut s rezultatom 12:11, a u samom finišu odlepili su se i na kapitalna tri poena, koja su im, kako se ispostavilo, bila dovoljna da povedu 1:0. Na kraju seta trener Gavrančić uveo je Mehića umesto Kovačevića, što je malo poboljšalo igru, ali ne dovoljno za preokret.

Ipak, ostanak Davida Mehića u igri doneo je boljitak u redovima Vojvodine, koja je od starta napala servisom, igrala mirnije i sigurnije, pa je na tehnički tajm-aut otišla sa vođstvom od 12:7.Uspeo je protivnik da se približi na samo poen zaostatka, ali je Buša, koji je ušao na servis, upravo tim elementom pomogao svom timu da opet dođe da opipljivije prednosti. Do kraja seta Vojvodina je odolevala napadima Partizana, igrala je konkretnije, precizno kada je to bilo najvažnije i stigla do izjednačenja.

Tokom većeg dela trećeg perioda vodila se izjednačena borba sa puno lepih i dugih akcija. Obe ekipe su se odlično branile, ali su u drugom delu seta sigurniji u ključnim momentima bili Novosađani, pa su  posle kontre Blagojevića i bloka Rudića poveli 16:13. U finišu su crveno-beli dodatno povećali prednost, prvu set loptu doneo je odlični Blagojević i već tu priliku Vojvodina je realizovala blokom za vođstvo od 2:1.

Greškama je novosadski tim pomogao protivniku, koji je u četvrtom setu odlučio da zaigra na sve ili ništa. Partizan je poveo, imao je 5:1, ali se Vojvodina posle as servisa Blagojevića (3:5) i kontre Mehića (6:7) sasvim primakla. Pavle Perić je sa tri uzastopna poena doneo izjednačenje (11:11), pa se u nastavku igralo poen za poen. Mašulović je kroz sredinu inicirao prvo vođstvo (14:13), a onda je posle bloka istog igrača bilo 15:13 za Novosađane. Imali su kontrolu u svojim rukama crveno-beli, pokazali stabilnost i sigurnost u neizvesnoj završnici, te stavili tačku na set, a time i na meč za pobedu i pehar Kupa Srbije. Slavlje na terenu moglo je da počne, a emocije su igrači Vojvodine podelili sa vernim navijačima i članovima fan kluba, koji su stigli u Ub da podrže svoje miljenike.

Podrška Uprave i gradskih i pokrajinskih čelnika

Vojvodina je, kao i uvek, u finalu Kupa Srbije imala podršku predsednika kluba Dragoljuba Zbiljića, članova Upravnog odbora, poslovnih prijatelja, te gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, člana Gradskog veća zaduženog za sport Ognjena Cvjetićanina, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza i kompletnog menadžmenta.

Podelite na društvenim mrežama
Share This