Srpski šampion ne šali. Ne samo da ne da prvu poziciju na tabeli, nego i čvrsto čuva bodovnu prednost u odnose na ekipe koje ga prate. Ubedljivom pobedom i sa nova tri boda Vojvodina je potvrdila da je i posle 13 kola i dalje neprikosnovena u Superligi.

U tri seta matirali su Novosađani ekipu Radničkog i tako mu se ravanširali za poraz sa početka sezone, inače jedini u ligi.

Istina, ceo set bio je potreban crveno-belima da dođu na svoje, da se naviknu na igru rivala sa novim dizačem i kasnije da potpuno nametnu svoj ritam. Vodio je Radnički 8:6, pa i 18:15, Novosađani su se u naletima vraćali, a konačni preokret napravili su u samom finišu. Servirao je dobro Ubiparip, a onda i Buculjević, kada je domaćin posle kontre Mehića izjednačio. Nakon toga bio je neumoljiv Parapunov, a blok je doneo i vođstvo od 22:20. Iako se gosti nisu predavali, Vojvodina je odolela pokušaju Kragujevčana i stavila tačku na ovaj deo meča. 

U naredna dva seta praktično se samo novosadski tim pitao. Nadvisili su u svim elementima crveno-beli igrače Radničkog, odmah su pravili visoku razliku i angažovanom i odgovornom igrom čuvali je do kraja za pobedu od 3:0.

Šampion se ne šali: Ubiparip odličan
Žarko Ubiparip odličan u duelu sa Radničkim

Ovaj trijumf dobra je uvertira pred put Vojvodine u Monpelje, gde je očekuje meč 6. kola A grupe Lige šampiona.

Utakmicom koja igra u sredu, šampion Srbije se oprašta od Lige šampiona od ove sezone, ali ono što je najvažnije jeste da je to duel koji pulenima trenera Slobodana Boškana može doneti plasman u četvrtfinale CEV kupa.

Vojvodina – Radnički 3:0 (25:23, 25:18, 25:18)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Petrović i Savić.
Vojvodina: Simić 6, Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić, Landri, Ubiparip 9, Mišković, Antunović, Buculjević 4, Parapunov 20, Krsmanović 7, Mehić 7.
Radnički: Ivanković 5, Goić 2, Pantović, Medan, Vukmirović, Milutinović, Ristić 9, Stašević, Blagojević 12, Matić, Radević 2, Boharev 2, Stanojević 1, Kovač 3.

Šampion: Radoslav Parapunov MVP decembra
Radoslav Parapunov MVP decembra Banka poštanska štedionica Superlige

Pre početka utakmica za najboljeg igrača decembra u Banka poštanska štedionica Superligi proglašen je korektor Vojvodine Radoslav Parapunov. Njemu je pre početka utakmice pehar uručio Zoran Ivović delegat Superlige, dok mu je ček u ime regionalnog centra Novi Sad Banka poštanska štedionice predao Desimir Blašković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This