Vojvodina – Jastšembski 0:3 (22:25, 16:25, 14:25)

Novi Sad: Velika dvorana SPC Vojvodina, sudije Jovčev (Bugarski) i Vanji (Italija).

Vojvodina: Simić 7, Milanović 2, Bajandić 2, Zečević, Negić, Rudić, Landri 2, Ubiparip 4, Mišković, Antunović, Buculjević 1, Parapunov 10, Krsmanović 4, Mehić 4.

Jastšembski: Driva, Hadrava 2, Popivčak J, Tonjuti 1, Debski, Bojer 7, Tervaporti, Kleveno 12, Fornal 16, Popivčak F, Šimura, Mbaje 8, Macira 6.

Iako je Vojvodina imala i volju i želju, te dobar početak i sjajnu podršku s tribina, rival sa druge strane mreže ipak je bio prejak u petom kolu A grupe Lige šampiona. Izgubili su Novosađani 0:3 od Jastšembskog u velikoj sali Spensa, ali su ostali na trećem mestu u grupi i još uvek konkurišu za prolaz u četvrtfinale CEV kupa. Sa druge strane, poljski tim je ovom pobedom overio kolo pre kraja prvu poziciju na tabeli, a time i direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Crveno-beli su dobro počeli meč i do polovine drugog seta bili u egalu sa poljskim timom. Tada je protivnik servisom poremetio prijem Novosađana, a samim tim i dalju organizaciju igre, te je napravio osetnu prednost. U samom finišu mladi Milanović je uzvratio servisom, približio svoj tim, nastavio je Buculjević, a Mehić blokom doveo Vošu na dva poena zaostatka. No, iskustvo i preciznost bili su na strani gostiju koji su stavili tačku na ovaj deo susreta.

Odličan servis, blok i gotovo idealna realizacija napada Fornala i Klevenoa, bili su glavno oružje Jastšembskog, koji je u naredna dva seta potpuno poremetio prvotimce Vojvodine. Uprkos velikoj želji i borbi, nisu mogli Novosađani da nađu rešenje i približe se rivalu. Jastšembski je rutinski završio meč.

Utakmicu poslednjeg kola Vojvodina igra u Monpeljeu, 25.januara.

Podelite na društvenim mrežama
Share This