Juniori Vojvodine odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira savladali ekipu Partizana 3:2 (25:22, 20:25, 22:25, 25:23, 15:7). Pred punim tribinama, u sjajnoj atmosferi hale u Petrovaradinu, kao da je igrao prvi tim, novosadski i beogradski tim odigrali neverovatnu utakmicu, borbenu i kvalitetnu, te potvrdili da Srbija u budućnosti i te kako ima na koga da računa.

Juniori Vojvodine

Treće mesto zauzelsu juniori Crvene zvezde, koji su savladali ekipu Niša 3:1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Stanković iz Vojvodine, koji je ujedno ušao i idealnu postavu kao najbolji korektor. Pojedinačne nagrade, u okviru postave turnira dobili su još: tehničar Matija Milanović (Vojvodina), srednji blokeri Stefan Kokeza (Vojvodina) i Paskval Ozokoje (Niš), primači Ignjat Dopuđ (Partizan) i Luka Stepanović (Crvena zvezda) i libero Vladimir Caković (Partizan).

Pojedinačne nagrade, medalje i pehare dodelili su Danilo Mrđa direktor takmičenja OSS, Petar Bogunović predsednik OSV i potpredsednik OSS, Đorđe Đurić sportski direktor Vojvodine, Bogdan Sretenović, Nedžad Osmankač predsednik OSNS, nekadašnji reprezentativac Vasa Mijić, Boris Kolarević i Siniša Antonić.

Samo finale bilo je pravi šlag na tortu, odnosno najlepši pečat kompletnog završnog turnira, koji je odigran u SH Petrovaradin i OŠ „Vuk Karadžić“. U neizvesnom prvom setu juniori Vojvodine bili su sigurniji u završnici, a imali su prednost i u drugom periodu. Ipak, Partizan je igrao veoma motivisano, odlično, borbeno, uspeo je da nadoknadi zaostatak i izjednači rezultat u setovima. Nekako je u nastavku Partizan uvek bio za korak ispred, a čak i kad bi Vojvodina vodila, rival je našao način da okrene, pa je u ovom susretu poveo 2:1. Činilo se da su crno-beli potpuno sigurni, ali su domaći igrači još jednom pokazali ono što se moglo videli i kada je u ovoj sezoni igrao prvi tim – bili su borbeni puleni Strahinje Kozića, nisu se predavali nijednog momenta, podigli su nivo, rizikovali, bili pre svega istrajni u igri blok-odbrana, ali su bili na visini zadatka i u ostalim elementima. Izjednačili su Novosađani na 2:2, a u petom setu su prosto eksplodirali nošeni podrškom sa tribina, pa su potpuno dotukli rivala, koji se u samoj završnici nije ništa pitao.

BILTEN TURNIRA

Podelite na društvenim mrežama
Share This