Kadetski i pioniri grada Novog Sada pobednici su 59. Majskog turnira “Trofej Beograda”. Na ovom tradicionalnom međunarodnom turniru, kadeti su do zlata stigli bez poraza, a u finalu su savladali ekipu Beograda 3:1. Pioniri su takođe trijumfovali s maksimalnim učinkom, a u velikom finalu pobedili su slovenačku Mislinju 2:1.

Odličan uspeh postigla je i ženska kadetska selekcija Novog Sada koja je osvojila srebrnu medalju. Pionirke su bile pete.

Novosadskim ekipama pripalo je i nekoliko pojedinačnih nagrada. U konkurenciji pionira (do 16 godina, 2008. i mlađi), Stefan Popić je najbolji igrač (MVP) turnira, dok je Roman Gegić izabran za najboljeg tehničara.

Specijalni nagradu „Ljubomir Šilja Aćimović“ za najboljeg trenera dobio je Marko Holik.

U konkurenciji kadetkinja (do 17 godina, 2007. i mlađe) Lana Rajkov je najbolji bloker.

U konkurenciji kadeta (do 18 godina, 2006. i mlađi) Vuk Kulpinac proglašen je za najboljeg igrača (MVP) turnira, Andrej Aleksić je najbolji bloker, a Stefan Marić najbolji tehničar.

Specijalni nagradu „Ljubomir Šilja Aćimović“ za najboljeg trenera dobio je Strahinja Kozić (Novi Sad).

Odbojkaški klub Vojvodina imao je u muškoj kadetskoj selekciji 10 igrača (Kulpinac, Maćešić, Dakić, Aleksić, Marić, Vidović, Stupar, Batez, Babić, Popović i trenera Strahinju Kozića. U muškoj pionirskoj ekipi bilo je pet Vošinih odbojkaša (Popić, Gegić, Zatezalo, Grbić, Cvitković).

Tradicionalni, međunarodni „Majski turnir“ ove godine je okupio 40 ekipa u 4 kategorije iz 7 zemalja: Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

Utakmice su igrane u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici, dvorani „Žarkovo“, sali Fakuleta sporta i fizičkog vaspitanja i sali Četvrte beogradske gimanzije.

Podelite na društvenim mrežama
Share This