Nema ničeg lepšeg od toga da gledaš mlade odbojkaše i tim kako se razvijaju i stasavaju – reči su sportskog direktora Đorđa Đurića, koji je već ove sezone imao priliku ne samo da gleda i aktivno učestvuje u tom razvoju, nego i da uživa u lepoti igre momaka, u pobedama i uspesima.

Kada je sa saradnicima i stručnim štabom krenuo u priču podmlađivanja prvog tima, selektiranja igrača iz mlađih selekcija, plan je bio da prva sezona bude posvećena stvaranju ekipe, radu, napretku i razvoju igrača, koji bi u budućnosti mogli da vitrine kluba obogate novim trofejima.

Ipak, uz energiju, motiv i potencijal momaka, i uz podršku nekolicine onih koji jesu bili nešto “stariji”, ali nisu imali mnogo utakmica u nogama, tim je porastao brže nego što je to bilo ko očekivao, osvojio je Superkup, Kup Srbije i za sledeću sezonu obezbedio evropski CEV kup.

-Klub treba da bude prezadovoljan time što je uradila ova mlada ekipa. Pre početka sezone nije bilo imperativa, želeli smo da radimo, da igramo, da damo sve od sebe, da mladi igrači napreduju. Momci su cele sezone bili na nivou i želim da pohvalim i njih i stručni štab – ističe Đurić.

tim

Iako je tuga bila vidna na svima posle poraza u četvrtfinalu plej-ofa, to nikako ne baca senku na jednu sjajnu sezonu.

– Svi mi želimo da pobeđujemo. Žao mi je samo što smo dva puta bili tako blizu i mislim da smo mogli napraviti korak više, No, činjenica je i da u te dve utakmice nismo mogli računati na Negića, a u prvoj ni na Ubiparipa. Veći deo sezone nam je falio i Lagundžin – kaže Vošin sportski direktor i nastavlja: – Još nešto je važno, teško je da bilo koja ekipa tri puta podigne formu u toku toku godine i to za kratko vreme.

Ono što je mnogo važnije jeste to da su premašena sva očekivanja i da je ovo bila sezona za ponos.

– Mislim da je ova ekipa imala kvalitet zajedništva pre svega. Predivna želja i jedinstvo krasili su nas cele sezone. Bili smo jedan tim, na terenu i van njega. Bili smo tim koji je celu takmičarsku godinu gurao zajedno. Tu nije bilo puno igrača sa iskustvom, ali je zato dosta njih prvi put igralo u prvom timu.

Ekipa je dobila zasluženi odmor, ali se uskoro vraća u salu da na najbolji način iskoristi naredni period, za dalji napredak.

tim

– Vojvodina ima mlade igrače na koje može da se osloni, a najlepše je to što ima još potencijala i talenata koji treba da se priključe prvom timu. Treba da nastavimo ovim putem, da negujemo sopstvenu školu i da stvaramo igrače. Za nas je najvažnije da sačuvamo okosnicu tima, da priključimo još naših momaka i oslonimo se na sopstvene snage. Svima predstoji veliki rad. Momci su pokazali da mogu da idu gore. Ali, treba nam vremena, jer odbojka je specifičan sport i što je ekipa duže vremena na okupu, igra sve bolje – objašnjava Đurić.

A na pitanje šta, osim dva pehara, daje snagu i motiv za nove planove i dalji rad, sportski direktor Đorđe Đurić nema dilemu oko odgovora, pa se ova priča završava onako kako je i počela.

– Snagu daje oslanjanje na mlađe, jer nema ničeg lepšeg od toga da gledaš mlade odbojkaše kako se razvijaju i stasavaju.

A mi sportskom direktoru, trenerima i igračima, želimo da kroz to stasavanje ostvare još mnogo pobeda.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This