Vojvodina je porazom u drugom meču četvrtfinala plej-ofa stavila tačku na sezonu 2023/24. U utakmici, koja je odigrana u Novom Sadu, Karađorđe je slavilo, može se reći na istovetan način kao u prvom duelu, 3:2 i to posle vođstva Vojvodine od 2:0. Ipak, i ovaj susret protekao je u velikoj borbi na obe strane, u dobroj igri, motivisanosti oba tima i puno preokreta.

Novosađani su bolje otvorili meč i nakon bloka Ubiparipa i servisa Bajandića poveli 8:4. Uspeli su gosti da se približe, u nekoliko navrata su zapretili, a u samom finišu čak i okrenuli i poveli 20:18. Imala je ekipa iz Topole i dve set lopte (24:22), ali je Bajandić sa servis linije izjednačio, a prvu set loptu Ubiparip iskoristio za 26:24.

Još bolje su crveno – beli igrali u drugom setu, ponovo je na servisu bio siguran Bajandić za vođstvo od 7:3 i do kraja je Voša diktirala ritam. U redovima domaćina nije bilo lošeg pojedinca, svi su bili na visini zadatka, borbeni i motivisani. Nastavili su u istom ritmu puleni trenera Marka Narančića i imali 13:9 u trećem setu. No, posle nekoliko grešaka su stali i dozvolili rivalu da se razigra i vrati u meč. Lomio se rezultat, a Karađorđe je u finišu okrenulo i izborilo se za nastavak utakmice. Pala je Vojvodina nakon ovoga, pa je u četvrtom setu raspoloženi protivnik predvođen iskusnim Vemićem i Bekrićem kontrolisao rezultat.

Baš kao i u Topoli, usledio je neizvesni peti set, sa puno preokreta i prilika na obe strane. Čini se da je upravo tada neiskustvo došlo na naplatu, a možda i manjak sreće. Protivnik je slavio i izborio plasman u polufinale.

Na licima svih u taboru Vojvodine bila je vidna tuga, ali nemaju crveno-beli za čim da žale, jer su sa potpuno renoviranim i podmlađenim timom ispisali sezonu, kakvu je malo očekivao i utkali u nju dva pehara.

Vojvodina – Karađorđe 2:3 (26:24, 25:19, 21:25, 19:25, 13:15)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Rogić i Rolj.
Vojvodina: Đogić, Lagundžin, Bajandić 14, Milanović 1, Rudić 11, Elezović 1, Ubiparip 11, Mišković, Stanković 10, Kokeza 1, Kulpinac, Kisić, Savovski 13, Kopitić 10.
Karađorđe: Antić, Radović 9, Vujović, Vemić 15, Smiljanić, Stašević, Prišić, Šormaz 2, Radovanović, Bošnjak 11, Nadaždin 18, Bojović, Bekrić 20.

Podelite na društvenim mrežama
Share This