Konačno! Uspela je Vojvodina da probije psihološku barijeru posle niza poraza i da pobednički stavi tačku na ligaški deo prvenstva. Na svom terenu crveno-beli su savladali ekipu Ribnice 3:1 (25:20, 21:25, 25:12, 27:25), a trijumf u ovom meču mnogo više će doneti Novosađanima energetski i na polju samopouzdanja.

Odlučio je šef stručnog štaba Marko Narančić da malo meša karte, pa su utakmicu odigrali iskusni dizač Žarko Kisić i korektor Branko Kopitić. Pružio je Obrenovčanin sjajnu partiju nanizavši 28 poena, sa 66 odsto uspešnosti i samo dve greške u napadu.

Mora se priznati, osetio se grč na licima i u igri domaćina gotovo pola meča, pa su upravo tako protekla prva dva seta. Igralo se, uz oscilacije, poen za poen sve do polovine kada je Ribnica stigla čak do tri poena prednosti. Ipak, uspeli su novosadski prvotimci da izjednače, a onda i da okrenu. Na mreži je bio siguran Kopitić za dva poena viška (19:17), blok Savovskog doneo je i 22:19, a onda je upravo on i završio set as servisom – 25:20.

Možda i najveći problem u redovima Vojvodine bio je prijem, pa se to odrazilo i na nesigurnost u nastavku, što su gosti iskoristili i stigli do izjednačenja u setovima. Poveli su Kraljevčani i u trećem 5:3, pa je Narančić umesto Ubiparipa uveo Elezovića. Pokazalo se to kao odličan potez. Voša je smirila igru, vratila sigurnost, okrenula i došla do visoke prednosti. Predvodio je crveno-bele raspoloženi Kopitića, a šansu je na pravi način iskoristio i Danilo Elezović.

Nakon dominacije u trećem periodu i vođstva u četvrtom od 14:10, činilo se da je Vojvodina na mirnom putu. Međutim, ponovo je došlo do oscilacija, a rival je uspeo servisom da poremeti domaćina. Poveli su u završnici gosti 21:20, ali je Kopitić doneo Vojvodini 23:22. Greškom protivnika stigli su Novosađani do dve meč lopte (24:22), no ni to nije bilo dovoljno za kraj. Ribnica je izjednačila, imala je čak i set loptu, ponovo je Kopitić bio siguran za izjednačenje, Rudić je blokom doneo prednost, a tačku na meč stavio je Elezović.

Pobednički u plej-of

Vojvodina – Ribnica 3:1 (25:20, 21:25, 25:12, 27:25)
 
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Milošević i Simić.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 11, Milanović, Rudić 5, Elezović 3, Ubiparip 7, Mišković, Stanković, Kokeza, Kulpinac, Kisić 2, Dakić, Savovski 8, Kopitić 28.
Ribnica; Stefanović 1, Todorović 8, Zubljić, Kostić, Aleksić 4, Gajović 6, Miljković 6, Čolović, Bojović 33, Maričić, Živanović 1.

Podelite na društvenim mrežama
Share This