Četvrti poraz u nizu u okviru Superlige, pokazao je da prvotimci Vojvodine nisu još našli način da se vrate na pravi kolosek. Nema sumnje da je za tako nešto potrebno vrlo malo, možda baš psihološka injekcija u vidu pobede, a svi su se nadali da će Novosađani upravo na gostovanju u Pančevu, protiv ekipe koja rezultatski više ne može ništa i zasigurno ispada u niži rang, trijumfom vratiti energiju i dobiti podstrek za dalje.

No, u 21. kolu Borac je napravio veliko iznenađenje i posle pet setova savladao Vojvodinu 3:2.

Ceo meč bio je čudan i sa puno oscilacija. Domaćin je bolje otvorio meč, gosti su izjednačili, Borac ponovo poveo, ali je konačno novosadski tim okrenuo na 11:10. Ubrzo je posle dobrog servisa Stankovića Voša imala i dva poena viška (13:11), ali ono što je je falilo bila je stabilnost. Rival je još jednom poveo, ali su se u finišu crveno-beli odbranili, Bajandić je doneo izjednačenje (18:18), a onda blokom Rudić poveo ekipu do vođstva – 19:18. Propustili su Novosađani u tim momentima nekoliko dobrih prilika, pa je na kraju ipak Borac stigao do vođstva od 1:0.

Promenio je u nastavku trener Narančić libera, te je u drugom setu uveo Miškovića umesto Đogića, ali je Vojvodina generalno u svim elementima bila bolja. Manje su grešili gosti, bili sigurniji i u napadu, odbrani i, može se slobodno reći, u drugom i trećem setu postavili realniji odnost snaga. Oba seta dobili su rezultatom 25:14. Činilo se tada da su Novosađani konačno na svome, međutim, ponovo su oscilacije bile u prvom planu. Vodio je sve vreme domaćin, menjao je Narančić korektora, a zatim i tehničara, pa su Novosađani uspeli od 14:18 da stignu do 19:20. Čak i tada je Voša ispustila izgledne šanse u nekim akcijama da reši kontre i okrene ovaj set. A kada je Borac dobio ovaj set, usledio je novi pad crveno-belih u taj – breku.

Borac – Vojvodina 3:2 (25:22, 14:25, 14:25, 25:22, 15:10)
Pančevo: Hala sportova, sudije Vuković i Rolj.
Borac: Stefanović 2, Ćirović 20, Miletić, Nikolić 15, Madić 10, Nestorović, Fet 5, Luković, Poznić, Gabriel 14, Vlahović 1, Knežević, Rajković.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 20, Milanović 3, Rudić 10, Elezović, Ubiparip 13, Mišković, Stanković 19, Kokeza, Kulpinac, Kisić 1, Dakić, Savovski 6, Kopitić 3.

Podelite na društvenim mrežama
Share This