Do kraja ligaškog dela sezone preostalo je da se odigraju još dva kola, a tim Vojvodine očekuju utakmice u kojima će uslovno biti favorit. Najpre Novosađani u subotu, 16. marta, igraju u Pančevu protiv ekipe koja će se definitivno vratiti u niži rang takmičenja, a nakon toga na svom terenu će dočekati Ribnicu 21. marta.

Iako zdravstveni bilten nije najsjajniji, crveno-beli protiv Borca žele pobedu, koja ih može vratiti na pravi kolosek nakon tri vezana poraza u Superligi.

– Osim Negića, koji je zadobio težu povredu, imamo još neke sitne povrede i bolesne igrače, ali bez obzira na to samo jedan cilj imamo u Pančevu. Generalno, naš plan je da se polako, a kroz dve preostale utakmice u ligi, vratimo na visok nivo igre.  Svesni smo grešaka u porazima i pada energije, a na to smo odgovorili jačim radom – kaže šef stručnog štaba Marko Narančić i dodaje: – Iako smo osvojili već dva pehara, želimo da nastavimo da se borimo i da postavimo sebi neke razumne ciljeve. Idemo korak po korak, pa ćemo videti koliko možemo. Želimo da dobijemo oba meča da se pre svega psihološki i energetski podignemo.

Ono što je sada sasvim izvesno jeste to da Vojvodina do kraja sezone neće moći da računa na libera Stefana Negića.

– Svima nam je mnogo žao. Emotivno smo kao ekipa doživeli tu povredu. Negić je važan igrački šraf, a osim toga donosio je sigurnost i bio motor ekipe. Bez njega neće biti isto, ali sa druge strane to je sport i moramo da se prilagodimo okolnostima. Strahinji Đogiću i Urošu Miškoviću moramo pomoći, jer smo mi pre svega ekipa i zajedno možemo izneti sve kako treba. Ono što je najvažnije, Negić je zaslužan za mnoge naše pobede, pa zato sada mi imamo dug prema njemu i prema sebi samima, prema timu da onako kako smo počeli sezonu, tako i završimo, da igramo sa istom energijom, borbenošću, timskim duhom i motivom – poručuje na kraju Marko Narančić.

Doktor Stanko Čović: Stefan Negić ima ozbiljnu povredu prednjeg ukrštenog ligamenta kolena i da bi normalno nastavio sportsku karijeru mora na hiruršku intervenciju. Nakon toga sledi rehabilitacija.

Podelite na društvenim mrežama
Share This