Još jedan težak poraz doživela je ekipa Vojvodine u okviru 20. kola Superlige, pošto je na svom terenu poražena od ekipe Radničkog 1:3 (22:25, 23:25, 25:22, 16:25). Definitivno, Novosađani su u padu forme posle finala Kupa, još uvek ispražnjeni energetski, mada su imali svoje šanse u ovom meču. Ono što je obeležilo utakmicu više od rezultata, jeste prilično nezgodna povreda libera Stefana Negića, koji mnogo znači za igru ekipe i sigurnost. Mladi Strahinja Đogić je dostojno zamenio saigrača, ali je cela ekipa dobar deo meča bila pod utiskom povrede.

Skoro svaki set domaćin je lošije otvarao i onda u nastavku stalno vijao rivala. Poveo je Radnički na startu, tada se povredio Negić, a protivnik je otišao na 7:2. Kako je vreme odmicalo dolazila je Vojvodina sebi, ali nije uspela da prelomi. Menjao je trener Narančić, tražio je pravo rešenje, pa je u drugom domaćin bio još bliže dobrom ishodu. As Ubiparipa doneo je izjednačenje na 21:21, ali ni to nije bilo dovoljno. I ovaj deo meča pripao je gostima koji su poveli 2:0. Kada su u trećem imali Kragujevčani 13:9 i 17:14 činilo se da hitaju ka maksimalnoj pobedi. Ipak, mladi bloker Stefan Kokeza, koji je zamenio Savovskog, odličnim servisima pogurao je svoju ekipu, koja je okrenula i rešila ovaj set u svoju korist.

Ipak, ispostavilo se da nije imala Vojvodina dovoljno koncentracije da napravi potpuni preokret. Oba tima pokazala su veliku borbenost, ali je Radnički maksimalno koristio slab prijem crveno-belih, napravio prednost na početku četvrtog i sačuvao do kraja.

Vojvodina -Radnički 1:3 (22:25, 23:25, 25:22, 16:25)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Očenaš i Cvetković.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 9, Milanović, Negić, Rudić 7, Elezović 2, Ubiparip 11, Mišković, Stanković 3, Kokeza, Kisić 3, Dakić, Savovski 12, Kopitić 17.
Radnički: Krastev 14, Ivanković 21, Goić 1, Jović, Kostić 5, Vukmirović, Damnjanović, Milutinović 5, Vidović O, Stoilović 21, Radević 5, Vidović Đ, Banković, Sekulić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This