Hladan tuš doživela je Vojvodina u 19. kolu Superlige, pošto je izgubila u Subotici 0:3 (15:25, 17:25, 19:25) od ekipe Spartaka. Možda i očekivano, potpuno fizički i energetski ispražnjena Vošina ekipa, nije mogla da parira odličnom i motivisanom domaćinu.

Već na samom startu bilo je očito odsustvo koncentracije u redovima crveno-belih. Poveo je Spartak 4:0, a nakon bloka i 8:2. Ni ulaskom Kisića i Kopitića umesto Milanovića i Stankovića nije se mnogo toga promenilo, domaćin je sve vreme diktirao ritam i rutinski stigao do 1:0.

Tada su se već razmahali domaći igrači, koji su osetili da je ovo njihova šansa. Činjenica je da im Novosađani nisu pružili pravi otpor, ali su i oni odigrali dobro i pokazali da im je forma u usponu. Slično je bilo i u drugom setu, probao je trener Narančić da promeni nešto zamenom primača, a kasnije i blokera, međutim ni to nije urodilo plodom.

Tek u trećem setu su gosti malo došli sebi, poveli i 6:3, ali kada je domaćin izjednačio, a onda i okrenuo, bio je to početak kraja.

No, mesta nezadovoljstvu nema, jer su već sada Narančićevi puleni premašili sva moguća očekivanja u ovoj sezoni. Do kraja lige biće najvažnije da Vojvodina što spremnije uđe u plej – of.

Spartak – Vojvodina 3:0 (25:15, 25:17, 25:19)
Subotica: SH “Dudova šuma”, sudije Cvetković i  Balandžić.
Spartak: Mašulović 21, Jungić 6, Tončić, Peić, Lečić, Vulikić, Džekson, Šuvački, Sebek, Pavlović 4, Džasper 15, Tešović, Tumbas, Dulić.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 7, Milanović, Negić, Rudić 4, Elezović 3, Ubiparip 4, Kulpinac, Stanković 14, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 2, Kopitić 3.

Podelite na društvenim mrežama
Share This