Vojvodina je osvajač Kupa Srbije! Do 16. trofeja ovog nacionalnog takmičenja Novosađani su stigli pošto su u finalu u Obrenovcu, savladali ekipu Mladog radnika 3:1.

Obe ekipe ušle su sa dosta rezerve u meč, a odmeravanje snaga i opipavanje pulsa trajali su gotovo do samog kraja prvog seta. Blokom i dobrim servisom Vojvodina je u nekoliko navrata pravila razliku, ali je rival to stizao. Na servis Bajandića ponovo su se Novosađani u finišu odvojili i bio je to možda i ključni momenat. Tačku na set stavio je Rudić.

Drugi set doneo je dosta oscilacija sa obe strane. Poveli su Vošini momci, na polovini seta imali su i dva poena prednosti (15:13), ali su Požarevljani dobrim servisom poremetili prijem novosadske ekipe i okrenuli ovaj deo meča. Imali su i pored toga crveno-beli priliku, međutim nisu šanse iskoristili, dok je protivnika predvodio odlični Perović do 1:1 u setovima.

Ponovo su prvotimci Vojvodine bili na svom nivou u trećem setu. Smanjili su puleni trenera Marka Narančića greške, poboljšali prijem, ali su bili i konkretniji u napadu. Na polovini seta stekli su znatnu prednost i sačuvali je do kraja.

Kup je naš

Do kraja je Vojvodina potpuno kontrolisala igru i diktirala ritam hitajući ka trofeju Kupa Srbije.

Vojvodina – Mladi radnik 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21)
Obrenovac: SKC Obrenovac, sudije Balandžić i Radovanović.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 11, Milanović 1, Negić, Rudić 9, Elezović, Ubiparip 15, Mišković, Stanković 22, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 7, Kopitić.
Mladi radnik: Kljaić, Perović 19, Medan 1, Savić, Ilić 3, Gmitrović 29, Tonić, Lazarević, Stević 2, Marković, Milović, Antunović 6, Ranđić, Pantić 11.

Podelite na društvenim mrežama
Share This