Četiri su želje – a samo dva pehara. Jedan će u nedelju podići muška, a drugi ženska ekipa na finalu Kupa Srbije u odbojci.

Jedinstvo iz Stare Pazove, Tent, Mladi radnik iz Požarevca i Vojvodina boriće se u nedelju, 25. februara za ovaj vredan nacionalni trofej. Nema sumnje, biće to pravi praznik sporta u Obrenovcu.

Na teren će najpre izaći Mladi radnik i Vojvodina u 16.30, a posle njih i Jedinstvo i Tent, u 19 časova.

Tim povodom, u Hotelu M, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili treneri i kapiteni sve četiri ekipe. U jednom su se praktično svi složili, da će publika imati priliku da gleda dva neizvesna, kvalitetna i uzbudljiva finala.

Danijela Andrić, kapiten Tenta: Želja je prevelika sigurno i kod jedne i kod druge ekipe. Igračice su mlade i mislim da će da odluči to čija glava bude mirnija. Naravno da Ovbrenovčani žele trofej, ali videćemo šta će biti.

Milica Medved, kapiten Jedinstva: Mi smo na početku sezone zacrtali jasan cilj, a to je da pokušamo da uzmemo sva tri trofeja. Jedan smo osvojili, za drugi se borimo u nedelju, a o trećem ima vremena da pričamo. Kada je u pitanju finale sa Obrenovčankama, one su pokazale da mogu da igraju sjajno, odlične su cele sezone, ali znam i to koliko moja ekipa može. Zaista verujem u saigračice, u ceo stručni štab. Sigurna sam da će tog dana svako od nas dati više od sto odsto. Iako postižemo dobre rezultate, mislim da ipak nismo još uvek pokazale maksimum, pa je u nedelju prilika da uradimo baš to. Devojke jedva čekaju meč, ali nema euforije. Smirene smo i spremne, nadamo se da nećemo ponoviti neke greške od prošle godine i da ćemo uspeti da stignemo do trofeja.

Aleksandar Gmitrović, kapiten Mladog radnika: Nadam se da će u nedelju biti istorijski dan za Mladi radnik. Mislim da ovaj klub zaslužuje da dođe do pehara. Ipak, ulogu favorita prepuštam Vojvodini, najtrofejnijem našem klubu. Digli smo formu u novoj godini, imamo energiju, iskustvo, imamo šansu, ali znamo da Vojvodina neće olako ući u utakmicu. Početkom godine igrali smo kod nas pet setova, tako da očekujem i ovog puta da bude neizvestan i kvalitetan meč. Jedva čekam da osetim atmosferu i verujem da će to biti spektakl.

Žarko Kisić, kapiten Vojvodine: Ako živimo u ovom trenutku, radimo za taj dan, za jednu utakmicu, onda smo vrlo svesni kapaciteta i mogućnosti. Ja sam kao kapiten i najstariji i vrlo sam ponosan na ekipu. Mi igrači znamo koliko smo radili da bismo stigli do finala. Zasluženo smo tu, ali mislim da su šanse pola-pola. Igramo na neutralnom terenu, jedan meč i može odlučiti trenutna inspiracija, sigurnost, smirenost, jedna lopta. Imamo jedan trofej u vitrinama i nadamo se da ćemo da idemo dalje, ali korak po korak. Na tom putu i sazrevamo kao tim.

Igor Žakić, trener Tenta: Mislim da domaćinstvo nije breme, nego prilika za nas, jer igramo u našoj sali, po svemu specifičnoj. Sa druge strane, smatram da će atmosfera biti takva da to treba da prihvatimo kao priliku za uživanje.

Jovo Caković, trener Jedinstva: Čestitam najpre svim učesnicima plasman u finale. Sama utakmica za mene je spektakl, praznik odbojke u Srbiji i biće mi zadovoljstvo da uživam sa svojim timom na finalu Kupa.

Nebojša Protić, trener Mladog radnika: Zahvalio bih se pre svega klubu koji nam je omogućio uslove da možemo da radimo i da dođemo u priliku da se borimo za to finale. Biće to praznik odbojke, videćemo četiri najbolje ekipe. Optimista sam, znam koliko možemo, u dobroj smo formi. Nadam se da ćemo pružiti jednu dobru partiju i izaći Vojvodini na megdan ravnopravno i odigrati meč vredan finala. Poželeo bih svima puno sreće, da nas pre svega posluži zdravlje i da u punim sastavima izađemo na teren u nedelju.

Marko Narančić, trener Vojvodine: Sam plasman u finale Kupa za nas je sjajan rezultat. Od mojih igrača očekujem samo da igraju slobodno, bez pritiska. Mladi radnik u ovom momentu ima odličnu ekipu, igra dobro, tako da mislim da nas očekuje teška i neizvesna utakmica.

Četiri želje
Četiri želje - dva pehara

Podelite na društvenim mrežama
Share This