Posle dugog uspešnog niza Vojvodina je doživela superligaški poraz.

Na svom terenu, u meču 18. kola Novosađani su izgubili od ekipe Karađorđa 0:3 (22:25, 20:25, 24:26). No, posle šest uzastopnih pobeda, mnogo odigranih setova, nakon mečeva od kojih su neki trajali i po dva i po i tri sata, teškog rasporeda – ovo je moralo jednom da se desi.

U momentu kada je naš tim bio ranjiv, sa druge strane mreže stajao je odličan rival, koji je odigrao veoma kvalitetno, potpuno zasluženo pobedio i dokazao da nije slučajno u gornjem domu superligaške tabele.

Crveno – beli su dobro ušli u meč, vodili su 6:4, te 9:6 i 12:9. Ipak, uspeli su gosti da poremete Vošu i da stignu najpre do izjednačenja, a onda i do preokreta. Posle vođstva Karađorđa od 20:18, vratili su se domaćini nakon dobrog servisa Stankovića, a blok Savovskog i Ubiparipa doneo je prednost (22:21). No, tu su stali crveno-beli, rival je bio siguran u završnici i poveo 1:0.

Nastavili su Topolčani veoma nadahnuto, dobro u svim elementima, a čak ni izmene nisu mnogo pomogle ekipi Vojvodine. Nakon 2:0 u setovima za goste, činilo se da Novosađani ipak imaju snage i dovoljno koncentracije da produže utakmicu. Puleni Marka Narančića vodili su 14:6, ali je Karađorđe odličnim servisima matirao domaćina i napravio preokret. Vojvodina je greškama dodatno pomogla, ali i nije mogla mnogo protiv sada već potpuno zahuktalog rivala, koji je stavio tačku na meč.

Možda je ovo i opomena u pravi čas, uoči finala Kupa Srbije, koje se igra u nedelju, 25. februara u Obrenovcu – jedan korak unazad za dva korak napred.

Podelite na društvenim mrežama
Share This