Kada je Partizan poveo 24:19 u četvrtom setu svi su već videli da će Beograđani i Novosađani odigrati četvrti taj-brek ove sezone u međusobnim duelima. Svi, ali ne i Voša.

Još jednom su puleni trenera Marka Narančića pokazali ono što ih krasi ove sezone, neverovatnu borbenost i upornost. Lazar Bajandić je sa servis linije povukao ekipu, saigrači su ga ispratili – do 26:24 i do pobede u 17. kolu Superlige – 3:1 (25:22, 20:25, 25:20, 26:24).

Poveo je domaćin 2:0 na startu meča, ali je novosadska ekipa posle bloka Savovskog stigla do izjednačenja (3:3). Na servis Dopuđa imao je Partizan ponovo dva poena viška (6:4), međutim, nakon toga usledila je serija Vojvodine za preokret – 10:6. Iako su crno – beli sve vreme pretili i smanjivali prednost, uspevali su crveno – beli da odolevaju i čuvaju makar minimalno vođstvo. Izjednačio je rival na 14:14, a onda i na 16:16. Blok Rudića doneo je 18:16, a u samom finišu imali su gosti i tri poena viška, pa su sigurno priveli set kraju za vođstvo od 1:0.

No, odmah je Partizan odgovorio, a trener Janić dao je šansu i novom dizaču Kubancu Rikardu Kalvu. Na polovini seta imao je domaćin visoko vođstvo od 12:6, koje Vojvodina, iako se na momente sasvim približa, nije uspela da potpuno anulira.

U trećem setu ritam je ponovo diktirala četa iz Novog Sada. Na servis Rudića, a posle tri uzastopna poena Savovskog povela je Vojvodina 5:1. Nije to obeshrabrilo Partizan, koji je stigao samo na poen zaostatka (8:9). No, nepotrebne greške brzo su crveno-beli nadomestili, ponovo napravili važnu prednost i sačuvali je do kraja za 2:1 u ovom meču.

Usledio je tada, već pomenuti, uzbudljivi četvrti set. Poveo je domaćin, pa uzvratila Voša za 10:7, da bi nakon toga beogradski rival najpre izjednačio, a onda poveo i čuvao prednost do kraja. Imao je protivnik i visokih 24:19, ali je tada Voša izrežirala neverovatni preokret.

Najpre je domaćin napravio grešku, a onda je na servis stao Bajandić. Odličnim servisom dao je krila svojim saigračima. Bio je siguran u kontra napadu Ubiparip, Bajandić je nastavio, novi poen doneo je u napadu Savovski, pa blokom Ubiparip za izjednačenje. Još jedan blok, ovog puta Savovskog, inicirao je preokret i meč loptu za Vojvodinu. Ujedno, baš Ubiparip i Savovski iskrojili su završnicu uz Bajandića. Novi sjajni servis Bajandića poremetio prijem Partizana, pa je u napadu Marinović poslao loptu u aut – za konačni trijumf Novosađana.

Vojvodina je tako stigla do šeste uzastopne pobede u drugom delu Superlige. Treba istaći da su Novosađani igrali bez bolesnih prvotimaca Kisića i Elezovića. U sastavu su bili kadeti Kulpinac i Marić. Već u utorak, na svom terenu dočekuje ekipu Karađorđa, od 19 časova, u maloj sali Spensa.

Partizan Efbet – Vojvodina 1:3 (22:25, 25:20, 20:25, 24:26)
Beograd: Hala „Aleksandar Nikolić“,  sudije Petrović i Zelenović
Partizan Efbet: Bićanin 1, Milosavljević, Dopuđ 4, Popović, Marinović 19, Močević 2, Mrdak 27, Janković 5, Cvetković, Petrović 8, Krsteski, Bjelica 5, Aleksić, Kalvo 1.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 12, Milanović 2, Negić, Rudić 8, Ubiparip 8, Mišković, Stanković 18, Kokeza, Dakić, Savovski 10, Kopitić, Kulpinac, Marić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This