Četvrta u nizu pobeda sjajne crveno-bele čete. Ovoga puta Vojvodina je slavila na neugodnom gostovanju u Gornjem Milanovcu, pošto je savladala Takovo 3:1 (24:26, 25:19, 25:19, 30:28).

Domaćin je bolje otvorio meč i većim delom prvog seta bio je uvek za korak ispred. Samo na kratko početkom ovog dela igre Novosađani su poveli, ali je Takovo odmah okrenulo i vodilo sve do finiša kada je posle odličnih servisa Elezovića, a onda i Stankovića Vojvodina stigla do izjednačenja. Ipak, u sigurniji i konkretniji bili su Milanovčani, te su poveli 1:0.

Mnogo bolje odigrali su crveno-beli u nastavku. Proradio je i blok, pa su gosti upravo nakon poena blokom poveli 10:6. Puleni trenera Marka Narančića do kraja seta su diktirali ritam i izjednačili na 1:1. Bio je to znak da Voša pali motore. Odigrali su gosti još bolje u trećem setu, bili su sigurni u svim elementima, a rano stečeno vođstvo sačuvali su do kraja za 2:1 u setovima.

Novu neizvesnost i preokret doneo je četvrti period susreta. Nije se domaćin predavao, poveo je 6:2 i 7:3. Međutim, pokazala je Vojvodina još jednom karakter. Uporno je krckala prednost domaćina, a blokom je stigla do prvog izjednačenja – 12:12. Imalo je Takovo i 16:13, ali ni to nije zaustavilo Novosađane. Prvo vođstvo stiglo je na 19:18, a odmah zatim bilo je i 20:18. Nakon novog izjednačenja, otišao je ovaj set u maratonsku završnicu, u kojoj su presudili borbenost, energija i sigurnija igra Vojvodine. Tačku na meč stavio je Ubiparip (30:28).

Nakon ovog trijumfa skočila je Vojvodina na drugu poziciju na tabeli.

Podelite na društvenim mrežama
Share This