– Teško je bez Fiće na terenu, mnogo nam nedostaje – kaže srednji bloker Stefan Kokeza na početku razgovora o drugom delu sezone, o izazovu u Gornjem Milanovcu i prilici koju je dobio, kada se povredio dve godine stariji saigrač Filip Savovski.  

To što talentovani Stefan ne zaboravlja da u prvi plan istakne Savovskog, možda najslikovitije opisuje timski duh koji krasi Vošu ove sezone. Privrženost i drugarstvo koji vladaju u crveno – belom taboru spadaju među glavne adute poletne I za sada veoma uspešne, novosadske ekipe.

U prve tri utakmice drugog dela sezone Stefan i drugari ostvarili su sve tri pobede, a u dva meča igrali su pet setova.

– Bile su to teške utakmice, ali i to što smo više puta dobili pet set, što smo se vraćali kada nije sve bilo najbolje, govori o našem karakteru i borbenosti. Mnogom nam znači što smo baš tako dobili. U ta tri duela možda smo najbolje odigrali protiv Niša, ali imamo još mnogo da radimo.

U subotu, 3. februara, u 19 časova, Vojvodinu očekuje neugodni susret protiv iskusne ekipe Takova. U duelu u Milanovcu biće prilika da se Novosađani revanširaju za poraz na svom terenu.

– Izgubili smo u Novom Sadu, bilo je to baš iznenađenje, ali protivniku svaka čast. Dobro igraju Milanovčani ove sezone, pa nas i na njihovom terenu očekuje težak zadatak. No, imamo motiv više. Verujem da ćemo dobro igrati i da ćemo učiniti sve da se revanširamo i ostvarimo pobedu.

Nakon što se Filip Savovski povredio, Stefan Kokeza našao se u startnoj postavi.

– Protiv Partizana se nisam najbolje snašao. Bio je tv prenos, čelendž, osećao sam pritisak, iako ga niko meni nije nametao. Na narednoj utakmici sam bio bolji, a moram reći da sam imao podršku na svakom meču od trenera i saigrača. Želim da iskoristim svaku šansu, da se dobro pokažem, ali pre svega da napredujem. Mislim da mogu još mnogo bolje.

Ove sezone liga je dosta ujednačena, pa svaka pobeda i svaki bod znače u situaciji kada se sve ekipe bore za što bolji plasman.

Stefan Kokeza

– Nama jeste cilj nam da zauzmemo što bolju poziciju u ligi, ali nam je najvažnije kako ćemo igrati u plej-ofu, a pre toga na finalu Kupa Srbije. Energija nas vuče, tu je i podrška publike. Imamo volju, želju, mnogo smo motivisani. Pre svega smo veliki tim i porodica – zaključuje Stefan Kokeza.

Podelite na društvenim mrežama
Share This