U dva prethodna kola u samo nekoliko dana prvotimci Vojvodine odigrali su deset setova, a timski duh i borbenost vodili su ih do pobede u oba meča i do važnih superligaških bodova. Međutim, mnogo vremena za odmor nema, već u subotu, 27. januara, u maloj sali Spensa, očekuje ih novi susret, ponovo derbi, sa odličnom ekipom Niša.

Timski duh je recept za uspeh

-Možda nismo u prethodne dve utakmice bili na najvišem nivou, ali smo imali dobre trenutke. Najvažnije je da smo našli put i onda kada nije sve išlo kako treba. Sada smo već navikli na pet setova, tri u nizu smo odigrali tako – kaže korektor Luka Stanković i nastavlja: – Oscilacije su normalne, još uvek sazrevamo i kao ekipa i  kao igrači. Raduje me da u teškim momentima gradimo timskih duh na terenu i na klupi i na taj način pobeđujemo. Iako ne možemo da računamo na Savovskog i Lagundžina i u prethodnom meču smo pokazali da su svi jednako spremni i da svako može da uđe, odgovori zadatku i doprinese rezultatu.

Uzdaju se Novosađani u domaći teren i u duelu sa ekipom Niša, ali su svesni da bez maksimalne angažovanosti i timskog duha nema ni uspeha.

-Daćemo sve od sebe da odbranimo Spens. Nišlije imaju dobar skor i zaista lepo igraju ove sezone. Zato mogu da poručim sugrađanima da je ovaj meč vredan pažnje i da će, ukoliko dođu u malu salu, imati prilike da vide dve dobre ekipe kako se bore. Tribine u Novom Sadu su sve ispunjenije i mnogo nam znači podrška. Mislim da ljudi prepoznaju našu energiju, a ovom prilikom pozivam ih da i u subotu budu naša snaga – zaključuje Stanković.

Meč Vojvodina – Niš počinje u 17.30 časova, a ulaz je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This