Neverovatan meč odigrali su prvotimci Vojvodine u okviru odloženog šestog kola Superlige. Još jedan maraton protiv velikog rivala, ekipe Partizana – i ponovo su ga Novosađani rešili u svoju korist. Ipak, bilo je to najdužih i najtežih 3:2, jer je duel trajao čitava dva i po sata, uz mnogo oscilacija i preokreta.

Kada je Vojvodina na polovini prvog seta stekla prednost od tri poena (15:12), a onda povela i 18:14, te 22:18, možda je malo ko slutio da će utakmica poprimiti sasvim drugačiji tok. Na servis Tadića Partizan je okrenuo, a onda u neizvesnoj završnici rešio set u svoju korist.

Igralo se poen za poen i u nastavku, u dva navrata domaćin je imao dva poena viška, ali su crno-beli stizali. No, sa dva bloka Bajandića stigla je Voša do 24:20, a onda konačno stavila tačku sa 25:21. I u trećem setu imali su puleni trenera Marka Narančića priliku da uspešno završe taj deo meča, vodili su i 22:21, ali je rival napravio preokret i stigao do 2:1 u setovima.

Maraton pripao Voši

Nije mogla Vojvodina da računa na povređenog Savovskog, kao ni na Lagundžina, ali je i Partizan igrao u mešovitom sastavu. Tražio je novosadski strateg dobitnu kombinaciju, pa je na korekciju umesto Stankovića uveo Kopitića, a u onda je i primača Elezovića ubacio na mesto srednjeg blokera umesto Kokeze. Odigrali su dobro Novosađani u četvrtom setu, kontrolisali su rezultat, mada je Partizan uspeo da zapreti. U samoj završnici bio je domaćin siguran i izborio se za peti set. A taj brek bio je priča za sebe i još jednom je pokazao tu posebnu snagu koju ove sezone poseduje Vojvodina. Iako joj nije išlo, a rival je kontrolisao rezultat sve do 5:9, crveno-beli su leteli po terenu, borili su se za svaku loptu. Posle napada Kopitića i Bajandića, te bloka Rudića približila se Voša na 8:9, a ubrzo nakon toga Bajandić i Rudić doneli su izjednačenje (10:10). Prvo vođstvo usledilo je nakon još jednog sigurnog napada Bajandića (14:13), ali nije crveno-beli tim iskoristio tu meč loptu.

Preuzeo je Bajandić odgovornost, pa je doneo četvrtu meč loptu (17:16). Greška Tadića stavila je tačku na utakmicu za konačno slavlje Vojvodine.

Vojvodina – Partizan 3:2 (24:26, 25.21, 23:25, 25:21, 18:16)
 
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Cvetković i Balandžić.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 19, Milanović 3, Negić, Rudić 15, Elezović 2, Ubiparip 16, Mišković, Stanković 15, Kokeza 2, Kisić, Dakić, Kopitić 9.
Partizan Efbet: Bićanin, Milosavljević, Dopuđ 10, Popović, Marinović 9, Močević, Tadić 23, Janković 6, Đurđević 2, Cvetković 16, Petrović 9, Krsteski, Bjelica, Aleksić.
Podelite na društvenim mrežama