Kod rezultata 12:11 za nas, trener Narančić mi je rekao da imam potpunu slobodu na servisu. Uzeo sam loptu, podigao glavu i video direktore Salatića i Đurića kako stoje i bodre. Naravno, bilo ih je tu puno koji su tapšali. To mi je donelo neko dodatno samopouzdanje i znao sam da ću udariti svom snagom – priseća se Matija Milanović završnice drugog meča polufinala Kupa Srbije, u kojem je Vojvodina trijumfovala i izborila veliko finale.

Iako je sjajan rival još jednom zapretio i iskusni Bjelica blokom zaustavio akciju Milanovića i Rudića, na 14:13 Matija i Andrej verovali su jedan drugom, ponovili sve, te je srednji bloker Vojvodine stavio tačku na meč.

U tih nekoliko poena, u hrabrosti, poverenju, energiji, emociji i podršci opisana je suština nove Vošine priče. Deo te priče nosi upravo i osamnaestogodišnji tehničar Matija Milanović, koji je od Odbojkaškog saveza Srbije dobio nagradu za najboljeg mladog odbojkaša.

– Ta nagrada mi je vetar u leđa. To je neka nova vrste energije i potvrda da to što radiš, dobro radiš. Ono što je najvažnije ona me gura da radim još više i budem bolji – kaže Matija i nastavlja: – Iako mi je nagrada uručena pred početak tog važnog revanša polufinala Kupa, ona mi nije uopšte bila u glavi tokom utakmice. Kada smo počeli gubiti, motivisala je i saigrače i mene ta podrška, koju smo imali od publike, Uprave, stručnog štaba. Želeo sam jako da se tim ljudima odužimo za to što veruju u nas.

Sigurno je da niko nije zamišljao da će prvi deo sezone proteći baš tako, ali su momci sa stručnim štabom pokazali da na njih i te kako mora da se računa.

– Prvi deo sezone za nas je novo iskustvo. Istina, ima tu par relativno iskusnijih, koji su nekoliko godina u prvom timu, ali ima i nas mlađih. Znam da svi kažu da smo iznenađenje. Kada pobedimo, kažu da je pobedila mladost, ali ja ne mislim tako. Sve to nije slučajno. Radimo mnogo, treniramo, trudimo se, uvek idemo da pobedimo, želimo, igramo srcem i to je donelo rezultate. Siguran sam da pehar Superkupa i finale Kupa Srbije ne moraju biti naš limit.

Kako veli Matija, ključ uspeha je i poverenje. I ne samo to.

– Svi u klubu verujemo jedni drugima. Tu su i energija i međusobni odnosi. Ako bilo ko pogreši, niko ga neće nagrditi, nego se uvek čuje “ajde idemo dalje, nema veze”. Povezani smo na terenu i na klupi. Svi smo jednaki i imamo isti cilj. Iako nema pritiska, što nam treneri i Uprava uvek ističu, mi sami sebi zacrtamo nešto. Pa kakav bi to sportista bio koji ne voli da pobedi… Gladni smo dokazivanja, napredovanja, uspeha i svaki put izađemo na teren sa željom da pobedimo. Verujem da smo i publiku pridobili svojom iskrenošću, srčanošću i požrtvovanjem – ističe Milanović.

U drugom delu sezone mladi dizač Vojvodine veruje da njegova ekipa može otići i korak dalje.

– Jako želimo taj Kup. Iako neće biti lako, znam da ćemo dati sve od sebe. U nastavku sezone naša prednost opet može biti energija, ali i to što smo svi kao jedan. Takođe, kvalitet, koji proističe iz rada, a imaćemo sada više vremena da treniramo još jače. Treneri i ceo stručni štab su nam maksimalno posvećeni, veruju nam i pružaju nam mnogo kako bismo bili bolji. Naše je da slušamo i radimo.  

Na pitanje kako vidi sebe i koliko mu znači to što je prošle sezone bio deo prvog tima Matija odgovara:

– Zahvalan sam bivšem treneru Boškanu koji me je pozvao da se priključim prvom timu. On, Vulićević, svi u stručnom štabu i saigrači su me uveli u proces superligaških treninga. Iako nisam igrao, sem u nekoliko mečeva kada je Buculjević bio povređen, sam rad i uklapanje u tu priču su mi mnogo značili. Što se tiče moje igre i uloge ove sezone, možda sam sebi napravio pritisak. Ali imam podršku svih. Posebno mi pomažu treneri Narančić i Gavrančić. Sa iskusnim Kisićem imam fantastičan odnos. On je čovek koji nije došao ovde da bude zvezda, sjajna je osoba, jako dobro me razume, pomaže mi, savetuje me. Ako bih morao izdvojiti neke mečeve, to su sigurno utakmica Superkupa i četvrti i pet set nedavnog polufinala. Možda su to najbolji setovi koje sam odigrao, ali moram još mnogo da radim na sebi – kaže na kraju Matija Milanović i dodaje: – Volim ovaj klub, ponosno nosim dres, volim da se borim i da pobedim.

Podelite na društvenim mrežama
Share This