U neverovatnom meču punom preokreta Vojvodina je uspela da ostvari pobedu nad Partizanom od 3:2 (20:25, 23:25, 25:16, 25:19, 13:15) u prvom susretu polufinala Kupa Srbije i tako stigne do prednosti pred revanš u Novom Sadu.

Već na startu seta Novosađani su napravili važnu prednost, pošto su nakon asa Bajandića poveli 6:2. Uzvratio je rival, ublažio zaostatak, a Tadić je servisom doneo samo poen manjka (5:6). Do kraja ovog perioda Voša je dobrom igrom stvarala prednost, Partizan je u nekoliko navrata uspevao da se sasvim približi, a onda i da izjednači na 14:14. No, sačuvali su crveno-beli mirnoću, sigurnost na servisu, ali i u ostalim elementima, te su se u završnici ovog dela meča opet odvojili i mirno priveli set kraju.

Imao je šampion početnu prednost u drugom setu, ali je pulenima trenera Marka Narančića malo trebalo da okrenu (6:5). As Ubiparipa doneo je tri poena prednosti (10:7), međutim u drugom delu Partizan je ponovo poveo i uveo set u neizvesnu završnicu. Nakon bloka Savovskog povela je Voša 23:21, odmah zatim bilo je i 24:21. Čini se da je to bilo ključno u ovom periodu, još jednom je novosadski tim odoleo napadu domaćina i stavio tačku za 2:0 u setovima.

Popustila je koncentracija u redovima Vojvodine, razigrao se Partizan, pa je on bio taj koji je diktirao ritam u četvrtom setu. Više grešaka, manje sigurnosti na servisu, ali i u ostalim elementima Novosađana, samo su olakšali rivalu put do osvajanja trećeg perioda. Slično je bilo i u četvrtom setu, domaćin je izjednačio na 2:2, pa je pobednika morao da odluči taj-brek.

Bio je to pravi peti set, pravi rulet, u kojem je više volje, hrabrosti i nerava imala Vojvodina, te konačno rešila meč u svoju korist.

Druga utakmica igra se 27. decembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This