Porazom u Soriji, u šesnaestini finala CEV kupa završena je evropska priča Vojvodine za ovu sezonu. Novosadska ekipa sada se okreće domaćoj sceni, a naredni izazov za nju je prvi meč polufinala Kupa Srbije.

Iako je u subotu, u Kragujevcu, trebalo Vojvodina da odigra meč 9. kola Superlige, taj duel je otkazan zbog bolesti igrača Radničkog, koji su se vratili Rumunije. Sledeća utakmica koju će crveno-beli odigrati jeste prvi susret polufinala Kupa Srbije sa Partizanom. Beogradski crno-beli biće domaćini u prvom meču u sredu, 6. decembra, dok će se revanš igrati u Novom Sadu 27. decembra.

Nema sumnje da će i pulenima trenera Marka Narančića prijati predah, da odmore, dobro se rahabilituju i pre svega da se vrate treningu, posle svih putešestvija. Podsećamo, Vojvodina je u utorak nešto pre 23 časa stigla u Novi Sad, a nažalost ni u povratku nije imala mnogo sreće sa putovanjem. U startu je nešto malo kasnio let iz Bilbaoa, ali je po dolasku u Minhen otkazan let za Beograd. Nakon čekanja na aerodromu, let je ipak omogućen, no po ulasku u avion, putnici su četiri sada sedeli u avionu i tek onda konačno poleteli ka Beogradu.

Svaka situacija prilika je za jačanje timskog duha i dobro raspoloženje

Mora se priznati da su neizvesnost i muku sedenja u avionu nekoliko sati, bez mogućnosti izlaska, ublažili upravo članovi Odbojkaškog kluba Vojvodina. Raspoloženu ekipu, koja je situaciju pretvorila u avanturu, predvodio je fizioterapeut Nikola Milićević, koji je komunicirao sa osobljem, šalio se, širio pozitivnu energiju, igrao karte sa stjuardesama, a čak je i pomogao da se putnicima podele čokoladice. Igrači su ga u ovome zdušno pratili, a ni drugi putnici nisu ostali imuni. Jedinstvom, mladošću i strpljivošću Vošin tim je i na ovaj način čeličio i gradio timski duh. Evropa će tako ostati kao dobra škola ove sezone, kako na terenu tako i van njega. Sada se treba okrenuti domaćim takmičenjima, Superligi i Kupu Srbije.

Podelite na društvenim mrežama
Share This