Vojvodina je završila evropsku priču za ovu sezonu. Iako je u Španiju, uprkos rezultatu u prvom meču, otišla sa puno motiva, novosadska ekipa nije uspela da napravi iznenađenje i izbori ostanak na međunarodnoj sceni. Domaćin je slavio 3:0 (25:21, 25:23, 25:16).

Da je u CEV kupu kraj za crveno-bele bilo je jasno onog momenta kada je Rio Duero poveo 2:0. Ipak, puleni trenera Marka Narančića imali su izgledne prilike u oba seta, ali su domaćini bili sigurni i bolji kada je to bilo najvažnije. Vojvodina je posle startnog vođstva ekipe iz Sorije okrenula nakon asa Stankovića (7:6), a brzo nakon toga stigla je i do dva poena viška. Izjednačio je rival, Novosađani opet poveli, a Rio Duero napravio konačni preokret kada je blok stigao do 20:18. Ušao je tada umesto Milanovića dizač Kisić, ali nije ni to bilo dovoljno za sada već razigrane Špance.

U drugom periodu igralo se poen za poen, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u samom finišu uspela je Vojvodina da dođe do dva važna poena prednosti (20:18). Istina, propustili su Novosađani tada veliku priliku, što zbog sopstvenih grešaka, što zbog odličnog domaćina, koji je baš kao i u prvom meču igrao dobro u polju, ali i maksimalno koristio sve šanse. Ponovo je odličnu priliku crveno-beli tim imao kod rezultata 23:23, kada je imao kontru i mogao da okrene, ali kako Voša nije iskoristila šansu učinio je to domaćin za 2:0 i overu plasmana u osminu finala CEV kupa.

Promešao je nakon toga karte trener Narančić kako bi i ostalim igračima pružio priliku da odigraju evropsku utakmicu. Međutim, nisu mogli Novosađani da se nose sa domaćim timom, koji je stavio tačku na meč i slavio 3:0 (25:21, 25:23, 25:16).

Podelite na društvenim mrežama
Share This