Prvotimci Vojvodine nastavljaju sa dobrim igrama u Superligi. Crveno-beli su u jednom odličnom meču savladali ekipu Spartaka 3:0 (25:19, 25:19, 26:24), u osmom prvenstvenom kolu. Duel dve vojvođanske ekipe nije u potpunosti opravdao epitet derbija, sem u trećem setu i u nekim momentima u prva dva.

Pružili su Subotičani dobru partiju, bili su veoma borbeni i uporni, ali su naleteli na izuzetno raspoloženu Vošu, koja je posebno u prva dva seta igrala u jednom dahu.

Poveli su novosadski prvotimci već na startu sa dva poena razlike nakon servisa Bajandića. Gosti su izjednačili, pa se poen za poen igralo do drugog dela ovog perioda. Blokom su puleni trenera Marka Narančića napravili osetnu razliku za 19:15, pokušao je Spartak još jednom da napadne, ali je u tim momentima Savovski praktično odigrao simultanku, što je bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Bio je u elementu Stanković koji je servisima na početku drugog seta poveo svoj tim do visokih 5:1. Iako se Subotičani nisu predavali, Vojvodina je sjajnom igrom odolela svim pokušajima gostiju, ponovo stekla visoku prednost i dominirala do kraja seta za vođstvo od 2:0.

Prvotimci Voše

Blago opuštanje domaćina otvorilo je put Subotičanima u trećem setu, koji su praktično sve vreme vodili. Ulaskom iskusnog tehničara Kisića, umesto Milanovića, vratila se sigurnost u redove crveno – belih. Mladi Luka Stanković bio je odličan u napadu, a u samom finišu usledila je i njegova serija servisa. Okrenula je Vojvodina na 20:19 i u neizvesnoj završnici pokazala kako se timskom igrom, energijom i borbenošću stiže do pobede.

Prvotimci Vojvodine
Vojvodina – Spartak 3:0 (25:19, 25:19, 26:24)
 
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Simić i Zotović.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 8, Milanović 1, Negić, Rudić 5, Elezović, Ubiparip 9, Mišković, Stanković 21, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 13, Kopitić.
Spartak: Mašulović 14, Jungić 2, Tončić, Peić, Lečić 7, Džekson 5, Šuvački, Sebek, Pavlović 5, Kujundžić, Džasper 11, Tumbas, Dulić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This