Iako je odlično počela, nije Vojvodina uspela da održi ritam i da nađe rešenje za sjajne Špance, te je zabeležila poraz  od 0:3 u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa. Platili su puleni trenera Marka Narančića danak neiskustvu, ali treba istaći da su gosti prikazali sjajnu igru, za prave odbojkaške sladokusce, a posebno je sve u ostavila bez daha svojom igrom u polju. Kada su došli na svoje gotovo da nije bilo lopte koju prvotimci Rio Duera nisu uhvatili.

Posle poena Savovskog povela je Vojvodina 10:8, a ubrzo je nakon asa Stankovića imala I rezultat 13:9. Dodao je Savovski još jednom za 14:9 i u tim momentima Voša je bila u velikom uzletu. Međutim, gosti su uzvratili dobrim servisom, Novosađani su napravili nekoliko grešaka, pa je uskoro rezultat ponovo bio u egalu. Uspeo je Rio Duero i da okrene na 23:21, crveno-beli su izjednačili, ali su sigurniji u neizvesnoj završnici bili igrači španskog predstavnika.

Menjao je novosadski strateg, igralo se poen za poen i u drugom setu, obe ekipe borile su se junački, ali je ponovo protivnik bio sigurniji kada se lomio rezultat. U trećem periodu ponestalo je energije Vojvodini, dok je rival u polju igrao sve bolje i zasluženo slavio.

Revanš se igra 29. novembra u Soriji.

Vojvodina – Rio Duero 0:3 (24:26, 22:25, 20:25)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Jener (Turska) i Jalcin (Holandija).
Vojvodina; Đogić, Bajandić 5, Milanović 2, Negić, Rudić 3, Elezović, Ubiparip 5, Stanković 3, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 10, Kopitić 4.
Rio Duero: Salvador, Lorente 1, Flores 9, Olala 7, Belda, Viljalba 4, San Martin, Sančiz, Himenez, Čunja 11, Domenek 2, Tenorio.
Podelite na društvenim mrežama
Share This