Važnu pobedu ostvarili su prvotimci Vojvodine u sedmom kolu Superlige, pošto su na vrućem terenu u Topoli savladali ekipu Karađorđa 3:2. Ono što je možda važnije od rezultata jeste to da su crveno-beli dokazali sebi najpre da mogu da igraju ovakve mečeve i da iz njih izađu kao pobednici.

Neverovatan meč viđen je u Topoli, oba tima igrala su fajterski, motivisano od prvog do poslednjeg poena. Vojvodina je bolje ušla u deul, posle servisa Milanovića i kontre Ubiparipa povela je 7:4. Iako su domaćini napadali i pretili, puleni trenera Marka Narančića odoleli su svemu, sačuvali prednost i poveli 1:0 u setovima. No, uzvratila je ekipa Karađorđa, domaći igrači sjajno su servirali, borili se, imali dobru realizaciju, dok se u redovima Vojvodine osetila blaga stegnutost. I posle 1:1 nastavilo se nadigravanje, u trećem periodu dominirali su Novosađani i imali čak 17:10. Međutim, sjajnim servisima domaćin se približio, a onda i izjednačio. Dilemu je rešio sjajni Lazar Bajandić. Ponovo su Topolčani bili sigurniji u četvrtom setu, izborili se za peti, a onda u taj-breku, koji je bio priča za sebe, u samom finišu stigli do važna dva poena prednosti, pa i do meč lopte. Iako možda nesvojestveno njihovim godinama, crveno-beli su sačuvali smirenost i koncentraciju, ali su pre svega bili izuzetno uporni i odlučni u ovoj igri nerava. U pravoj maratonskoj završnici, ponovo je najsigurniji bio briljantni Bajandić, a hrabri Stanković poslao je u napadu neodbranjivu loptu u teren protivnika za konačnu pobedu.

Karađorđe – Vojvodina 2:3 (21:25, 25:18, 22:25, 25:22, 18:20)
Topola: Sportska hala u Topoli, sudije Rogić i Stojanac.
Karađorđe: Antić 1, Tanić, Radović, Vujović 1, Vemić 13, Smiljanić, Stašević, Prišić 6, Šormaz 2, Radovanović, Bošnjak 10, Nadaždin 18, Bojović 12, Bekrić 16.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 27, Milanović 2, Negić, Rudić 8, Elezović 1, Ubiparip 9, Mišković, Stanković 17, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 11, Kopitić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This