Prvotimci Vojvodine izgubili su u prvom meču prvog kola CEV kupa 2:3 od ekipe Žitiči, ali će na svom terenu imati priliku da ostvare povoljan rezultat i izbore nastavak takmičenja. Nije uspela Vošina mlađarija da napravi brejk u Žešovu i posle meča sa puno oscilacija u Novi Sad nosi dva seta, odnosno jedan bod. Rezultatska klackalica i odmeravanje snaga trajali su sve do samog kraja prvog seta. Imala je Vojvodina u tri navrata dva poena prednosti, čak i u samoj završnici (23:21). Ipak, osetna je bila stegnutost mlade novosadske ekipe, što je rival iskoristio da na razliku reši ovaj deo meča i povede 1:0.

No, igrali su malo slobodnije crveno-beli u nastavku što je rezultiralo izjednačenjem. Sve vreme imala je Voša rezultatsku prednost, a ulazak tehničara Žarka Kisića u samom finišu doneo je mirnoću i sigurnost. Odbrana i bolja realizacija doneli su tri poena prednosti. Nakon odbrane i kontre Bajandića povela je Vojvodina 20:16, a as Kisića doneo je i 21:16. Odoleli su puleni trenera Marka Narančića pokušajima ukrajinskog predstavnika i stavili tačku na ovaj set.

Ipak, nije mogla novosadska ekipa da održi ritam i oslobodi ruke do kraja. Rano je Žitiči stigao do osetne prednosti, a ni izmene (ušli Kopitić i Lagundžin) nisu donele boljitak. Iskusniji protivnik maksimalno se razigrao i stigao do 2:1 u setovima. Izlazak iz igre prijao je Bajandiću, Milanoviću i Stankoviću, pa su nakon povratka u četvrtom setu bili sigurniji. Svojestveno mladosti, igrala je Vojvodina toplo-hladno, a u četvrtom periodu uspela je ponovo da se uzdigne i izbori se za taj-brek.

Kako su počeli, tako su i završili Novosađani, sa puno oscilacija, pa je ukrajinska ekipa uspela da reši meč u svoju korist. Međutim, sledi revanš u Novom Sadu 1. novembra.

Žitiči Polisja – Vojvodina 3:2 (26:24, 22:25, 25:16, 21:25, 15:10)
Žešov: Hala Podpremje, sudije Georgijev (Bugarska) i Taran (Moldavija)
Žitiči Polisja: Kravčenko, Babić, Hubenko, Orobko, Šapoval, Didović, Rudnitskij, Luban, Vilimanović, Kuranov, Handži, Jablonski, Kvasta, Knjazijev.
Vojvodina: Đogić, Lagundžin, Bajandić, Milanović, Negić, Rudić, Elezović, Ubiparip, Stanković, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski, Kopitić.
Podelite na društvenim mrežama
Share This