Vojvodina i Levski igraće za pehar 14. „Memorijala velikana“. Oba tima ostvarila su pobede i drugog dana međunarodnog turnira, pa poslednje kolo dočekuju sa maksimalnim učinkom. Iako su i bugarski i srpski predstavnik slavili 3:0, mečevi u hali u Petrovaradinu bili su prava poslastica za sve odbojkaške sladokusce, posebno duel Vojvodine i PAOK-a. Slovenačka ekipa pružila je jak otpor bugarskom timu i da nije poklekla u finišima setova, ko zna koliko bi taj meč trajao.

Vojvodina bolja od Paoka

Još atraktivnije bilo je u drugom susretu drugog kola, u kojem je novosadska mlađarija u nekoliko navrata iz minusa velikom borbom i odličnom igrom stizala do prednosti, a na kraju i do pobede. Lomio se rezultat skoro do samog finiša prvog seta, ali je blok doneo Vojvodini važnu prednost. Sačuvali su puleni trenera Marka Narančića koncentraciju pa su stavili tačku na ovaj period. Kada je u jednom delu drugog seta bila crveno-bela ekipa u minusu ulazak iskusnog dizača Kisića doneo je mirnoću i sigurnost, pa je domaćin okrenuo i stigao do važnih 2:0.

Gotovo sve vreme diktirali su Novosađani ritam i pitali se u trećem delu meča. Igrali su timski Vošini momci, a poenterski su se istakli Kopitić i Bajandić. Odličnu partiju pružio je i Lagundžin, koji je dobio u ovoj utakmici šansu umesto Ubiparipa.

Ono što je najvažnije pokazali su crveno-beli karakter, potrebnu sportsku pozitivnu drskost, borbenost i zajedništvo. Tako je publika u petrovaradinskoj hali zaista imala u čemu da uživa.

U nedelju će Salonit i PAOK igrati za treće mesto u 11 časova, dok će se od 13 časova Vojvodina i Levski boriti za pehar Memorijala velikana.

Rezultati, drugi dan:
Levski – Salonit 3:0 (25:20, 25:22, 25:23)
Vojvodina – PAOK 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)
Podelite na društvenim mrežama
Share This