Vojvodina i Levski slavili su prvog dana četrnaestog Memorijala velikana. U Sportskoj hali Petrovaradin najpre je bugarski tim savladao PAOK 3:1, a zatim je istim rezultatom novosadska mlađarija pobedila tim Salonita.

Tokom celog prvog seta pokušavala je Voša da slomi otpor odličnog rivala i uspela je to tek u samom finišu, kada je prvi put povela 18:17. Ipak, i to je Salonit okrenuo, pa je trener Narančić menjao i umesto Stankovića uveo Zečevića. Uveli su crveno-beli set u maratonsku završnicu u kojoj su bili uporniji i sigurniji – 28:26. Iako je slovenačka ekipa imala prednost u prvom delu drugog seta, ulazak iskusnog Žarka Kisića promenio je to, pa je usledio period dominacije domaćina turnira – 25:18.

Posle 2:0 imali su Novosađani priliku da završe ranije duel, međutim posle puno dobrih akcija i borbe sa obe strane gosti su zasluženo stigli do 25:23. Pokazalo se da će u novoj sezoni Vojvodina jednako moći da računa na sve igrače i da će svako imati svoju ulogu. Tako se vratio krajem četvrtog seta Stanković, a ulazili su Lagundžin, Kopitić i Elezović. Bilo je neizvesno i u finišu četvrtog perioda, ali je odličnim servisom Lagundžin dao injekciju drugarima i prostora da se odbrane, a onda i poentiraju za konačnu pobedu.

Drugog dana turnira u 17 časova snage će odmeriti Levski i Salonit, dok će u 19.30 Vojvodina igrati sa PAOK-om.

Po tradiciji, između prve i druge utakmice upriličena je ceremonija otvaranja Memorijala velikana. Turnir je svečano otvorio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, uz prisustvo velikog broja gostiju, porodica Petrović i Dabić, prijatelja i članova Upravnog odbora i menadžmenta OK Vojvodina.

Rezultati:

Levski – PAOK 3:1 (25:21, 25:22, 20:25, 25:20)

Vojvodina – Salonit 3:1 (28:26, 25:18, 23:25, 25:22)
Vojvodina: Đogić, Lagundžin, Bajandić 17, Milanović 1, Zečević 10, Negić, Rudić 10, Elezović, Ubiparip 14, Stanković 1, Kokeza, Kisić 2, Savovski 7, Kopitić.
Salonit: Kodrić 6, Stojanović 1, Cafuta 9, Jakovac 5, Karnel 1, Kodnic, Kavčić, Maretić, Ogroglić, Blazović, Vrtovec, Ranc.
Podelite na društvenim mrežama
Share This