U Petrovaradinu će se od petka do nedelje, osim za odbojkaške velikane, za prestiž i trofej turnira, igrati i za sugrađanku Nikolinu Dimitrov. Svi zajedno – ekipe učesnice, organizator, saradnici, prijatelji i publika – potrudiće se da skupe što više novca kako bi Nikolini omogućili da ode na novu terapiju matičnim ćelijama.

Naime, Odbojkaški klub Vojvodina odlučio je da u saradnji sa humanitarnom organizacijom UniQe World uvrsti ovu akciju u turnir. Upravo zato će ulaz u halu u Petrovaradinu biti besplatan, a posetioci će umesto kupovine ulaznice, moći da doniraju novac u humanitarne kutije za Nikolinu.

Kutije će sva tri dana biti postavljene u hali, a Nikolina Dimitrov će sa svojom porodicom biti počasni gost Memorijala velikana.

Nikolina ima 17 godina, živi u Petrovaradinu. Ide u drugi razred ŠOSO“ Milan Petrović“ u Novom Sadu. Sa tri godine joj je dijagnostikovan AUTIZAM i od tada neprekidno pohađa tretmane defektolog – logoped. Zbog teškog buđenja iz anestezije, nakon operacije slepog creva, porodica se nije usuđivala na tretman matičnim ćelijama. Međutim, Nikolinini roditelji su čuli da postoji klinika koja radi tretman venskim putem, pa su pre dve godine bili na prvoj terapiji u Ukrajini. Nikolina je već posle mesec, dva od tretmana, počela da bude svesnija sebe, skoncentrisanija i usmerenija, što nije mali pomak za kratko vreme. Procenjeni minimum potrebnih terapija je tri, a uglavnom ih bude i više. Razmak između dva tretmana je otprilike godinu i po do dve, a toliko dugo se i čeka na neke promene.

Ono što je usporilo proces jeste nemogućnost odlaska na novi tretman zbog bezbednosne situacije u Ukrajini, ali su Nikolinini roditelji u međuvremenu došli i do klinike u Turskoj, koja takođe radi tretman u budnom stanju. Jedna terapija košta oko 10.000 evra, bez putnih i ostalih troškova. Nikolina je i član fondacije Budi human, ali je mnoge akcije za nju organizovala i humanitarna organizacija UniQe World.

Dođite u Sportsku halu Petrovaradin! Dođite da igramo odbojku, da uživamo u lepoti magične igre na mreži. Dođite da odamo počast odbojkaškim legendama. Dođite da zajedno pomognemo Nikolini Dimitrov da joj život postane kvalitetniji. Nikolina je jedna od nas.

Podsećamo, od 22. do 24. septembra u Petrovaradinu će biti održan 14. Memorijal velikana, posvećen Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću, na kojem će učestvovati PAOK, Levski, Salonit i domaća Vojvodina.

Za Nikolinu
Petak, 22. septembar
Levski – PAOK 17h
Svečano otvaranje
Vojvodina – Salonit 19.30h
Subota, 23. septembar
Levski – Salonit 17h
Vojvodina – PAOK 19.30h
Nedelja, 24. septembar
Salonit – PAOK 11h
Vojvodina – Levski 13h
Ceremonija dodele priznanja
Podelite na društvenim mrežama
Share This