Tradicionalni međunarodni „Memorijal velikana“ još jednom će biti lepa uvertira u novu sezonu. Turnir posvećen legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću okupiće odlične inostrane ekipe, grčki PAOK, bugarski Levski i slovenački Salonit. Biće to prilika i da se u tri dana kroz šest atraktivnih mečeva igrom oda počast velikanima, ali i da se novosadskoj mladosti, jednoj novoj Voši, pruži podrška, koja će joj u novoj sezoni biti još potrebnija.

Zbog radova u maloj sali SPC Vojvodina, ove godine turnir će biti odigran u Sportskoj hali Petrovaradin. Ulaz je besplatan.

O samom turniru, trenutnoj formi ekipe, planovima i ambicijama, na konferenciji za medije govorili su generalni direktor Nikola Salatić, šef stručnog štaba Marko Narančić i kapiten Žarko Kisić.

– Žarko Petrović i Radovan Dabić bili su i moji prijatelji, tako da su emocije uoči ovog turnira uvek pomešane. Kada ostanete bez prijatelja i vrhunskih odbojkaša, onda je to tako – počeo je Salatić i nastavio: – Zahvaljujemo se Gradu Novom Sadu i Upravi za sport i omladinu, koji su pokrovitelji memorijala. Mi smo uspeli da na čelu sa sportskim direktorom Đorđem Đurićem i generalni sekretarom Draganom Čučkovićem ponovo dovedemo vrhunske ekipe i to će biti od velikog znača za naš tim u sklopu pripreme za novu sezonu. Naši ciljevi su uvek isti, ali ćemo imati razumevanja i strpljenja za mladu ekipu, koja je budućnost ne samo našeg kluba, nego i srpske odbojke. Ništa ne može preko noći i biće potrebno vreme da pokažu pun potencijal. Poslali smo i dva, tri igrača u druge superligaške klubove da stiču iskustvo i sazrevaju. Plan je da u novoj sezoni najbolje igramo u plej-ofu, a da za dve do tri godine budemo respektabilni u Evropi, podrazumeva se i da budemo nosioci srpske odbojke.

Sa posebnom emocijom memorijal dočekuju i Kisić i Narančić.

– Radovan Dabić bio je moj trener. Pod njegovim vođstvom osvojili smo šampionsku titulu. Mnogo toga lepog nam je usadio i zato ćemo igrati za njega i za Žareta. Turnir u Rumuniji pokazao je da imamo izuzetan potencijal. To govorim kao neko ko je bio akter na terenu. Fali nam još rada i samopouzdanja u završnicama. Rezultatski to možda ne izgleda tako, ali je iznutra jako dobro i treba da budemo strpljivi i složni. Trud i rad se uvek isplate – poručio je Kisić.

Ekipa se sprema za memorijal

Strateg crveno-belih istakao je značaj memorijala na više polja.

– Za nas će memorijal biti generalna proba. Imaćemo priliku da podignemo nivo igre, jer ćemo imati tri meča sa jakim ekipama. Turnir mi mnogo znači zbog činjenice da je posvećen velikanima. Ako bih nešto voleo, to je da imam odnos sa igračima kao što je Raša imao sa nama. Forma se diže iz dana u dan, mi smo time zadovoljni, ali je to rezultatski još uvek veoma šareno. Zato će javnost morati da ima razumevanje i strpljenje, da pruži podršku mladim igračima, jer je naš target februar/mart. Mi u sastavu imamo igrače rođene 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, svega je par onih koji su uslovno iskusniji. Tako da će sigurno biti potrebno vreme da preležimo dečije bolesti – zaključio je Narančić.

Petak, 22. septembar
Levski – PAOK 17h
Svečano otvaranje
Vojvodina – Salonit 19.30h
Subota, 23. septembar
Levski – Salonit 17h
Vojvodina – PAOK 19.30h
Nedelja, 24. septembar
Salonit – PAOK 11h
Vojvodina – Levski 13h
Ceremonija dodele priznanja

Podelite na društvenim mrežama
Share This