Arkada kup u Rumuniju prvotimci Vojvodine završili su porazom od domaćina 1:2 (28:30, 22:25, 15:13) i na taj način zauzeli četvrto mesto. Ponovo su crveno-beli igrali setove na razliku i bili nadomak toga da ih reše u svoju korist. Ono što jeste dobit Novosađana, u odnosu na ostale učesnike, jeste to da su nastupili sa daleko mlađim igračima, a trener Marko Narančić pružio je šansu svima. Tako je i poslednjeg dana dao priliku trećem korektoru Branku Kopitiću, koji je prikazao dobru partiju. Po tradiciji turnira, poslednjeg dana oba meča igrala su se u tri seta, bez obzira na rezultat (i u slučaju kada je jedna ekipa vodila 2:0, odigran je još jedan set).

Turnir je osvojila Arkada sa sve tri pobede, drugo mesto pripalo je Dinamu, a treće Steaui. Organizator ovog turnira, klub iz Galacija, nastavio je tradiciju da na ceremoniji svečanog zatvaranja na neki način svim učesnicima oda priznanje, pa je tako i ovog puta podeljeno mnoštvo malih i velikih trofeja i nagrada. Među nagrađenim igračima Vojvodine našli su se: Matija Milanović, Žarko Kisić, Lazar Bajandić, Igor Lagundžin, Žarko Ubiparip, Andrej Rudić, Stefan Kokeza, Stefan Negić, Milan Zečević i trener Marko Narančić.

Ono što je važno za novosadsku mladost jeste to da se u Galaciju zaista naigrala, jer je gotovo sve setove igrala na razliku, sem dva seta prvog dana kada je umor definitivno uticao na nešto lošiju partiju. Uz sve to, neki setovi bili su prilično dugi.

Svi rezultati turnira – prvo kolo: Vojvodina – Dinamo 0:3, Arkada – Steaua 3:0. Drugo kolo: Vojvodina – Steaua 1:3, Arkada – Dinamo 3:1. Treće kolo: Dinamo – Steaua 2:1, Arkada – Vojvodina 2:1. Plasman: 1. Arkada, 2. Dinamo, 3. Steaua, 4. Vojvodina.

Podelite na društvenim mrežama
Share This