Neverovatan meč odigrali su drugog dana Arkada kupa Vojvodina i Steaua. Četiri seta, od kojih je svaki završen na razliku, trajala su gotovo dva i po sata. Na kraju je slavio rumunski tim 3:1 (27:25, 23:25, 38:36, 25:23), ali je vrlo lako sve moglo biti i u korist novosadske mladosti, kojoj je nedostajalo u završnicama malo sreće, iskustva i konkretnosti.

Počeli su Novosađani u nešto drugačijoj postavi nego prvog dana, što je potvrdilo još jednom namere šefa stručnog štaba Marka Narančića da na ovom turniru pruži šansu svima. Tokom celog meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, a početnu prednost rumunske ekipe Vojvodina je anulirala dobrom odbranom, blokom Kokeze i servisom Kisića. Nije to smetalo Steaui da ponovo stigne do vođstva, ali je i na to crveno-bela ekipa imala odgovor. As Bajandića doneo je 19:17, da bi nakon uspešne kontre Lagundžina bilo i 20:17. Prava je šteta što ovaj rezultat Novosađani nisu iskoristili kako treba, pa je set ušao u neizvesnu završnicu u kojoj su smireniji i precizniji bili igrači Steaue.

Slično je bilo i u nastavku, s tim da su novosadski prvotimci ovoga puta završili posao uspešno za izjednačenje u setovima od 1:1. Usledio je tada set za pamćenje. Umesto Kisića ušao je Milanović, a igralo se sve do 38:36. Imala je Vojvodina u nekoliko navrata set loptu i kontru, ali nije uspela da realizuje to u svoju korist. Posle takog izbuljenog seta, usledio je pad energije u redovima crveno-belih, ali su ulasci Ubiparipa i Stankovića ponovo digli ekipu. Opet su nijanse odlučivale u samom finišu, odličan servis Lagundžina doneo je nadu, međutim protivnik je ponovo bio sigurniji.

Poslednji meč na turniru Vojvodina igra u subotu od 13 časova po našem vremenu, sa domaćinom Arkadom.

Podelite na društvenim mrežama
Share This