Vojvodina je navikla da drugi i treći tim svake sezone iznova imaju izmenjene sastave i nove selekcije talentovanih odbojkaša. Ipak, čini se da je podmlađivanje sada još izraženije.

Vojvodina II

Kako je trener Marko Narančić preuzeo kormilo prvog tima, šef stručnog štaba mlađih kategorija postao je Strahinja Kozić, koji će predvoditi Vojvodinu II, ali i nadgledati rad i ostalih mladih igrača svih uzrasta. Posle letnjeg odmora, Kozić je u sredu okupio momke koji će biti deo Vošinog drugog tima, a već na prvom treningu bilo je uočljivo drastično podmlađivanje selekcije.

Naime, iz juniorske ekipe nekolicina igrača prešla je u prvi tim, a deo juniora i kadeta biće na pozajmici u Novom Sadu, koji je praktično razvojna ekipa Vojvodine. Sa druge strane, Vojvodinu II činiće podmlađeni kadetski miks selektiran kako iz redova Vošine akademije, tako i iz klubova širom Srbije, pa i BiH.

– Malo je specifična situacija. Ekipa je znatno promenjena, dosta njih je na pozajmici u Novom Sadu, a Vojvodina II biće kadetska. Odnosno, činiće je oni rođeni 2006. i mlađi. Biće potrebno puno rada i strpljenja. Sve su to dobri momci, pravilno selektirani i siguran sam da će tamo negde početkom sledeće godine videti napredak. Osim takmičenja u našoj uzrasnoj kategoriji, igraćemo i seniorsku Drugu ligu sever, u kojoj će nam rivali biti iskusne i dobre ekipe. No, nama rezultat nije u pravom planu, naš cilj je pravljenje igrača, ova deca treba sve to da prođu i da steknu iskustvo.

Vojvodina II

Na taj način ćemo ih pripremiti i za veće izazove – objašnjava trener Strahinja Kozić.

Vojvodina II

Mladi talentovani srednji bloker Andrej Aleksić (2007), koji je stasao na Vošinoj akademiji, bio je prošle godine deo Vojvodine III. Andrej je i stalni pionirski reprezentativac:

 – Imamo puno novih igrača i od nas starosedelaca se očekuje da budemo odgovorniji nego prošle sezone, da prihvatimo nove drugare, da svi radimo dobro i da što više napredujemo – poručuje on, a njegov saigrač Aleksa Stupar (2006) dodaje: – U Vojvodini se ambicije ne menjaju, bez obzira na to koliko je izmenjen i podmlađen tim. Ekipa je skoro nova, ali mi smo tu da uputimo novajlije. Treba međusobno da se slušamo, pomažemo i da svi radimo na sebi i za isti cilj.

Stariji kadeti, koji su pozajmljeni Novom Sadu, igraće sa tom ekipom Prvu ligu Srbije, što će za njih biti značajno iskustvo, a uz to će uz sebe imati iskusnu braću Čubrilo.

Podelite na društvenim mrežama
Share This