Na sednici Skupštine u svečanoj sali FC “Vujadin Buškov”, u utorak je obnovljeno Sportsko društvo Vojvodina. Pod plavom zvezdom okupili su se fudbalski klub, odbojkaški, rukometni, košarkaški, ženski fudbalski, vaterpolo, rvački, atletski i hokejaški, uz želju da se i ostale Vojvodine uskoro priključe jednoj porodici.

Za predsednika Upravnog odbora imenovan je Dragoljub Zbiljić, dok su potpredsednici Dušan Bajatović i Dušan Radojičić (članovi su Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo). Novi predsednik Skupštine je Aleksandar Ćirić, zapisničar Irina Jakovljević Novaković, a overivači Nikola Salatić i Mićo Radanović.

Sportsko društvo Vojvodina

Predsednik Nadzornog odbora je Dejan Mandić, a članovi NO su Milan Đukić i Sava Rajkov. Za generalnog sekretara i ujedno zakonskog zastupnika izabran je Aleksandar Jovančević.

Predstavnici klubova članova SD Vojvodina simbolično su dobili plave zvezde – čuvarkuće, a dogovoreno je i da sve ekipe imaju isti grb u okviru kojeg će biti drugačiji samo naziv (FK Vojvodina, KK Vojvodina, OK Vojvodina itd).

– Osnovni motiv obnavljanja Sportskog društva Vojvodina je – lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi, kao nešto sveto što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja Sportskog društva su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje organizovani sportski klubovi i sa isto takvim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina posluje finansijski pozitivno. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD –  poručio je Dragoljub Zbiljić.

Odbojkaški klub Vojvodina sa 19 titula, 15 kupova, pet trofeja Superkupa, jednog evropskog pehara (CEV Čelendž kup) i dva treća mesta u Ligi šampiona, najuspešniji je član SD Vojvodina.

– OK Vojvodina je velika trofejna porodica. Članstvo u SD Vojvodina nam mnogo znači, ne samo finansijski, nego i zbog podrške i zajedništva. Očekujemo prohodnost na svim poljima, kako onim sportskim, tako i u nastupu prema sponzorima – istakao je generalni direktor OK Vojvodina Nikola Salatić.

Sportsko društvo Vojvodina

Podsećamo, između dva i nakon Drugog svetskog rada u Novom Sadu su postoja tri fiskulturna društva FD Vojvodina, FD Radnički i FD Slavija, a upravo pod okriljem FD Vojvodina daleke 1946. Počeli su da se takmiče i odbojkaši. Nedugo posle toga tri društva su se ujedinila u jedno – FD Sloga, koje je 1951. Promenilo ime u Sportsko društvo Vojvodina. Kao takvo društvo je imalo uspone i padove, prestajalo je sa radom pa se ponovo obnavljalo. U tom periodu odbojkaši su izlazili iz društva, a zaokret u klub desio se upravo kada odbojkaški kolektiv ponovo postao deo porodice SD Vojvodina 1971. Od tada do danas, Odbojkaški klub Vojvodina uvek je bio deo porodice, naravno u vremenima kada je društvo egzistiralo i funkcionisalo. Nakon nekoliko kriza i pauza, SD Vojvodina je obnovljeno 2011, a poslednjih godina ponovo nije funkcionisalo.

Izborom nove Skupštine, Upravnog odbora i članova, porodica pod plavom zvezdom ponovo živi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This