Juniori Vojvodine osvojili titulu šampiona Srbije pošto su u finalu završnog turnira savladali ekipu Partizana 3:0.

Novosađani su i u ovom meču potvrdili dominaciju koju su imali tokom celog turnira, a takmičenje su završili bez izgubljenog seta. U prva dva perioda meča izabranici trenera Marka Narančića su dominirali u svim elementima.

U trećem setu došlo je do blagog opuštanja, Partizan nije posustajao i tokom celog seta bio je ravnopravan protivnik. Ipak, kada je bilo najvažnije Vošini juniori bili su na visini zadatka, te završili priču u trećem setu.

Uspeh je tim veći, jer su juniori Vojvodine igrali ovaj turnir nekompletni, bez korektora Luke Stankovića, blokera Stefana Kokeze i libera Vojislava Nikolajevića. Tako su u tim pred sam turnir prekomandovani i kadeti. Crveno-beli su pokazali da su pre svega tim, veliki talentovani kolektiv, koji je na turniru pokazao izuzetnu spremnost, tehničku potkovanost, borbenost, srčanost i pripadnost klubu.

Za najboljeg igrača turnira proglaše je Vukašin Cimbaljević, koji je igrao na poziciji korektora, iako je celu sezone bio na prijemu. Da mu uloga korektora nije strana (u nekoliko navrata je uskakao na tu poziciju, a korektora je igrao i u crnogorskoj reprezentaciji) pokazao je na ovom turniru odigravši gotovo bez greške sve četiri utakmice.

Najbolji dizač je Matija Milanović (Vojvodina), primač Danilo Elezović (Vojvodina), srednji bloker Matija Matić (Partizan), a najbolji libero Đorđe Jeremić (Niš).

Niš je u borbi za treće mesto savladao ekipu Crvene zvezde 3:0.

Kompletan završni bilten dostupan je u fajlu ispod.

Bilten završni

Podelite na društvenim mrežama
Share This