Trijumfom u 22. kolu stavila je Vojvodina tačku na ligaški deo sezone, pa će tako u razigravanje za titulu ući u pobedničkom raspoloženju. Savladali su Novosađani 3.1 ekipu Karađorđa, koja je pokazala da može biti neugodan rival i da ume da kazni opuštanje protovnika, kao što se to desilo u drugom setu.

Ipak, u gotovo celom meču pitali su se samo crveno-beli, koji su igrali bez Maksima Buculjevića i Stevana Simića. Milanović i Rudić još jednom su opravdali poverenje, ali su odgovornost poneli oni od kojih se to očekivalo.

Od samog starta prvog seta Vojvodina je diktirala ritam, brzo stigla do prednost (6:2, 12:7) i sačuvala je za rutinsko vođstvo od 1:0. Nakon toga opustili su se delimično crveno-beli što su motivisani gosti umeli da iskoriste. Međutim, čak i sa nešto slabijim izdanjem bili su u prilici domaćini da okrenu drugi period i da i njega reše u svoju korist.

Bilo je to sve što je mogla da učini ekipa iz Topole. Naredna dva seta dobila je Vojvodina i više nego ubedljivo. Na terenu velike sale Spensa postojao je samo jedan tim.

U četvrtfinalu plej-ofa Vojvodina će se sastati sa osmoplasiranom ekipom, a igraće se na dve pobede. Protivnik će biti poznat po završetku celog  22. kola. Kako je Takovo izgubilo 0:3 od Mladog radnika, sada šansu za osmu poziciju ima Jedinstvo, kojem je u nedelju u meču sa Novim Sadom dovoljna bilo kakva pobeda.

Plej – of Prvenstva Srbije počinje već u sredu.

Vojvodina – Karađorđe 3:1 (25:20, 23:25, 25:11, 25:13)
 
Novi Sad: Velika sala SPC Vojvodina, sudije Cvetković i Balandžić.
Vojvodina: Simić, Milanović 2, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić 6, Jausa, Ubiparip 16, Mišković, Antunović, Parapunov 24, Krsmanović 10, Mehić 18.
Karađorđe: Duduj 2, Antić, Simić 4, Radović 4, Milosavljević 1, Smiljanić, Šormaz 1, Bojović 6, Milenković, Vemić 5, Radovanov, Jovanović, Nadaždin 11, Bekrić 8.

Podelite na društvenim mrežama
Share This