Nisu prvotimci Vojvodine ostvarili ono zbog čega su otišli u Ub – ostali su bez još jednog pehara ove sezone. Iako su važili za favorita u finalu Kupa Srbije, posle dugog i punog preokreta meča, položili su oružje pred ekipom Partizana, koja je slavila 3:2 i zasluženo osvojila trofej.

Obe ekipe počele su meč sa rezervom i prilično nervozno, a odmeravanje snage i igra poen za poen trajali su do polovine seta. Tada je Vojvodina pojačala servvis, odigrala dobro u odbrani, efikasno u kontranapadu i bloku, te stigla do prednosti od 19:15. Bilo je to dovoljno za rutinsku završnicu u vođstvo u ovom meču od 1:0. Diktirali su ritam crveno-beli i do polovine drugog perioda. Iako su vodili 10:7 i 15:12, dozvoli su Partizanu da okrene dobrim servisom i požrtvovanošću, a na kraju i da izjednači rezultat u ovom meču.

U nastavku je na sličan način Vojvodina napravila preokret u trećem setu, anulirala zaostatak od četiri poena, da bi prilično ubedljivo rešila ovaj deo utakmice i povela 2:1. Umesto da su puleni trenera Slobodan Boškana nakon toga dali gas, sačuvali koncentraciju i potpuno umirili rivala, oni su popustili, dozvolili da se nervoza uvuče u redove, a crno-beli zasluženo su se izborili za taj-brek, u kojem su nastavili gde su stali i iskoristili totalni pad Novosađana.

Podelite na društvenim mrežama
Share This