Vojvodina i dalje čuva pobedonosni niz. Dvanaesti uzastopni trijumf u Superligi uknjižili su novosadski prvotimci savladavši u 14.kolu ekipu Takova 3:0 (25:23, 25:20, 25:19).

Bilo je očito da crveno-belima fali svežine, jer su samo jedan dan imali između povratka iz Francuske i meča u Gornjem Milanovcu, a i njega su morali da iskoriste za trening. Ipak, umor im nije smetao da uknjiže tri nova superligaška boda. Možda nisu odigrali puleni trenera Slobodana Boškana na najvišem nivou, ali su uradili ono što je bilo potrebno da domaćinu ne dozvole ni gram nade.

Šansu su u ovom susretu maksimalno iskoristili srednji bloker Andrej Rudić i mlađani primač novajlija Kavogo Jausa Landri, koji su odigrali sva tri seta. Istina, Milanovčani su se držali u prva dva perioda, imali su čak i vođstvo u nekim momentima, ali su gosti dodavali gas taman kada je to bilo potrebno. Nakon vođstva Takova od 15:14, odbrana Landrija i kontra Parapunova doneli su Vojvodini preokret, a blok Rudića i dva poena prednosti – 18:16. Sačuvala je novosadska ekipa koncentraciju, odolela još jednom pokušaju domaćina i povela 1:0.

Slično je bilo i drugom periodu, ali je u samom finišu Vojvodina napravila veću razliku i rutinski privela set kraju za 2:0. Meč je šampion završio potpunom dominacijom, a u jednom momentu vodio je čak i 10:1.

Takovo – Vojvodina 0:3 (23:25, 20:25, 19:25)
Gornji Milanovac: Hala sportova, sudije Milošević i Savić.
Takovo: Duštinac 6, Jestrović 2, Gavrilović, Stefanović 2, Terzić 5, Polomac 2, Petrović, Aleksić 6, Janković, Brunet 6, Krstić 14, Ćosović, Ćaluković
Vojvodina: Simić 4, Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić 5, Landri 10, Ubiparip, Mišković, Antunović, Buculjević 5, Parapunov 20, Krsmanović, Mehić 9.
Podelite na društvenim mrežama
Share This