Slobodno prepodne drugog dana boravka u Monpeljeu odbojkaši Vojvodine iskoristili su za odmor. Mirno naselje Kastelno l L donelo je potreban mir, a sunčan dan mnogi su iskoristili i za šetnju.

Svi igrači su dobro, a ukupno trinaest ih je stiglo u Francusku, koliko je i prijavljeno za duel sa Monpeljeom. Činjenica je da libero Stefan Negić nije još potpuno spreman, ali vredno radi sa ekipom.

U večernjim satima odbojkaši Vojvodine će imati i prvi trening u hali, u kojoj će u sredu biti odigran meč 6. kola A grupe Lige šampiona.

– Pred nama je utakmica koja odlučuje o tome da li ćemo nastaviti takmičenje u Evropi. Protiv Monpeljea smo u Novom Sadu ostvarili jedinu pobedu u grupi, a nadam se da ćemo i sada biti na visini zadatka i da ćemo zabeližiti trijumf – ističe primač David Mehić.

Prvotimci Vojvodine na prvom treningu
Prvotimci Vojvodine na treningu

Kapiten Petar Krsmanović veruje u tim i poručuje da su svi spremni da se bore do kraja.

– Bilo koja pobeda nas vodi u četvrtfinale CEV kupa i samo na to treba da se fokusiramo. To je drugo po jačini evropsko takmičenje, a ekipe koje bi nas tamo eventualno dočekale, ukoliko trijumfujemo, kao što su Pjaćenca, Modena, Belhatov, dovoljno govori o kvalitetu takmičenja. Mislim da imamo šanse, biće teško u gostima, ali nismo mi ovde došli da kalkulišemo. Verujem da možemo to izneti kako treba, samo moramo to pokazati na terenu i biti maksimalno angažovani u svakom poenu. Ovo je poslednji meč Lige šampiona i motiva ne manjka nikome od nas – zaključuje Krsmanović.

Utakmica Monpelje – Vojvodina počinje u 19 časova, a prenosi Arena sport 3 premijum.

A kakva je situacija u grupama uoči mečeva poslednjeg kola?

Direktan plasman u četvrfinale Lige šampiona sa prve pozicije u grupi ostvarili suza sada Jastšembski, Lube, Trentino i Peruđa. Drugu poziciju i razigravanje u osmini finala plej-ofa obezbedili su Fridrihshafen i Grupa Azota Zaksa. Poznato je i to da će iz B grupe u nastavak takmičenja i Halbanka. Trenutno je turski tim prvi na tabeli, ali joj za vratom dišu Aluron i Berlin. Ipak, Halkbanka ima teorijski lak posao, jer u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Hebar koji nema nijednu pobedu. Aluron i Berlin će u direktnom okršaju odlučiti o tome ko će zauzeti drugu poziciju, s tim da i trećeplasirani iz ove grupe ima izgledne šanse za nastavak takmičenja u Ligi šampiona kao najbolji treći tim (Aluron ima tri pobede i deset bodova, a Berlin isti broj trijumfa i osam bodova).

U grupi C za drugo mesto bore se Knak Ruselar i Tur (obe ekipe imaju po sedam bodova, ali belgijski predstavnik ima pobedu više). Francuska ekipa u poslednjem kolu, na gostovanju u Lisabonu, na papiru ima lakši zadatak, jer je Benfika bez pobede, dok Knak igra u Italiji protiv Lubea.

Karlovarsko u grupi D ne može biti najbolja treća ekipa, ali sigurno ostaje na toj poziciji i ide u četvrtfinale CEV kupa. Naime, češki tim u poslednjem kolu igra protiv Dekospana, koji je bez pobede i bodova, pa tako i će u slučaju trijumfa od 3:0 i 3:1 ostati na bod manje od Karlovarskog.

Potencijalne najbolje trećeplasirane timove treba tražiti u grupi B, C i E.

Sve rezultate, tabele i parove poslednjeg kola dostupni su na sajtu CEV Lige šampiona.

Kada su odbojkaši Vojvodine u pitanju, situacija je jasna: bilo koja pobeda vodi crveno-bele u četvrtfinale CEV kupa i to je ono što treba da bude fokus Novosađana.

Podelite na društvenim mrežama
Share This